Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi seara, la Albesti, in judetul Mures, ca exista in partidul sau un curent de opinie, potrivit caruia ar trebui sa-si anunte candidatura la prezidentiale cat mai curand, transmite corespondentul NewsIn.

"Chiar astazi (joi, n.r.) am avut o intalnire la Brasov (...) Exista o nerabdare la baza partidului nostru, care ne solicita sa intram in arena si sa candidez. Inclin sa dau dreptate colegilor mei care spun ca un anunt putin mai timpuriu ar fi benefic tonusului partidului", a declarat Geoana.

Mircea Geoana a apreciat ca un candidat care este total opusul lui Basescu va avea succes. "Cred ca lumea face o imensa greseala, ca romanii mai au o data chef de modelul Basescu. Cine incearca sa gaseasca un surogat de Basescu care sa-l bata pe Basescu inseamna ca nu stie politica. Niciodata un surogat nu poate sa bata originalul. Trebuie un alt model, un alt profil, un alt proiect pentru Romania. Si aici contrastul este evident", a afirmat Mircea Geoana.

Acesta a adaugat ca PDL nu va avea alt candidat. "Sunt convins ca tot Basescu va fi candidat, decat daca domnul Boc nu vrea sa ii ia locul sefului, dar ma indoiesc", a spus presedintele PSD.

Liderul social-democrat este convins ca unul dintre contracandidatii la presedintie va fi Traian Basescu. Geoana spune ca anuntul privind o posibila retragere a lui Traian Basescu este "la fel de veridica ca si declaratia privind devansarea alegerilor prezidentiale".

Referindu-se la Emil Boc, Geoana a apreciat ca este superficiala discutia creata in jurul inaltimii pe care o are primul ministru. "Sa lasam faptele domniei sale sa fie judecate si atunci sa judecam daca este la inaltimea functiei. Este un om harnic, dar trebuie sa i se dea timpul necesar sa demonstreze daca e un prim-ministru bun", a afirmat Geoana.

In ce il priveste pe Crin Antonescu, liderul social-democrat a spus ca si acesta este un bun politician, dar a exclus ipoteza potrivit careia PSD l-ar sustine in cursa pentru Cotroceni. Geoana a adaugat ca a avut, miercuri seara, o discutie cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si acesta l-a asigurat ca nu a dat declaratii de sustinere pentru Antonescu, urmand ca Iliescu sa dea o dezmintire "fie in presa, fie pe blog, cum e la moda acum".

Intrebat cat crede ca va dura coalitia PSD - PDL, Geoana a spus ca "atat timp cat va fi necesara tarii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.