Dosarele de inscriere la cel de-al doilea concurs pentru ocuparea posturilor vacante de la Corpul de Control al premierului pot fi depuse pana in 6 aprilie, iar prima proba a concursului, cea scrisa, va avea loc in 9 aprilie, potrivit anuntului publicat pe pagina de internet a SGG.

Data la care va avea loc cea de-a doua proba a concursului, interviul, va avea loc la o data ce va fi comunicata ulterior.

In urma primului concurs au fost admise 13 persoane, care urmeaza sa fie supuse votului de incredere al premierului, informeaza un comunicat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) remis marti.
Numai 30 din cele 33 de persoane inscrise la primul concurs pentru ocuparea celor 59 de posturi din cadrul Corpului de Control al premierului s-au prezentat la prima proba a examenului, iar dintre acestea doar 13 au obtinut note peste 7 si au putut participa la cea de-a doua proba - interviul.

Potrivit regulilor de concurs, candidatii trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata, sa nu aiba antecedente penale si a trebuit sa prezinte un certificat de sanatate si o recomandare de la ultimul loc ce munca.

Executivul a adoptat in februarie o Ordonanta de Urgenta potrivit careia Departamentul de Control al Guvernului, structura fara personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, se desfiinteaza. In locul sau s-a infiintat Corpul de control al primului-ministru, ca departament fara personalitate juridica, in subordinea premierului, care a preluat toate reprezentarile si competentele fostului Departament de Control al Guvernului.

Ulterior, majoritatea angajatilor institutiei au fost concediati, pentru ca nu au primit votul de incredere din partea premierului Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.