Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca in PSD exista "o adiere de nemultumire" in legatura cu modul de colaborare cu PDL, ca acest lucru ar trebui sa dea de gandit inclusiv democrat-liberalilor, dar ca acest curent e minoritar in partid.

"Sunt voci in grupurile noastre parlamentare care sustin ca in acest moment e nevoie de o mult mai mare coerenta si stabilirea unui parteneriat pe baze cu adevarat transparente si egale intre cele doua partide. (...) Nu cred ca este un curent majoritar, dar exista o adiere de nemultumire care trebuie sa dea de gandit nu numai conducerii partidului nostru, dar si conducerii partidului cu care suntem azi in coalitie", a sustinut liderul PSD. Mircea Geoana a explicat ca una din sursele de nemultumire ale pesedistilor este legata de faptul ca PSD nu reuseste sa-si numeasca in functii oamenii pe care ii propune. "Este evident legat si de faptul ca in anumite cazuri exista intarzieri nepermise legate de anumite numiri si este evident o nervozitate pe care anumiti colegi o au fata de dificultatea pe care o avem de a ne impune politicile publice prin resursa de cadre pe care noi o propunem", a mai declarat Geoana.

Senatorul PSD Miron Mitrea scrie pe blogul sau ca in partid grupurile de interese au devenit mai importante ca baza partidului, ca oamenii competenti sunt dati la o parte de combinatori si ca singurul lucru care mai tine partidul unit e teama de a nu fi inghitit.

"Grupurile de interese au devenit mai importante decat baza partidului. Membrii simpli de partid nu se mai aud, nu se mai vad. Se apeleaza la ei doar la alegeri. Politica de culise a devenit mai importanta in PSD decat politica oficiala, transparenta. Combinatorii au inceput sa ia locul competentilor. Ne desparte politica de gasca si faptul ca unii lideri considera cariera lor politica mai importanta decat viitorul partidului. Ne desparte faptul ca noi, cei din frunte, am uitat de multe ori valorile stangii. Iar tragedia nu e ca unii poate nu au crezut in ele niciodata, ci ca au actionat in directia exact opusa acestor valori", scrie fostul secretar general. El indeamna PSD sa paraseasca gastile, intersele financiare si personale obscure, sa renunte la promovorea incompetentei si, in schimb, sa adune energia pozitiva a PSD "pentru a promova cinstea, competenta si pentru a ii ajuta pe cei multi si tara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.