In interiorul PSD au nceput sa apara conflicte, semen de intrebare si nesiguranta. Mircea Geoana se cearta cu Nastase, Iliescu se cearta cu Geoana si Mitrea e in conflict cu Hrebenciuc, acestea doar in ultimele doua luni. “Ce se intampla cu PSD?”, este intrebarea pe care si-o pun Miron Mitrea si alti colegi ai sai, mai putin mediatizati, din PSD.

Intr-un mesaj postat pe blogul sau, Miron Mitrea se arata ingrijorat de conflictele aparute in ultima vreme in interiorul PSD. Acesta declara ca a fost asaltat cu mesaje ingrijoratoare de la cativa colegi ai sai din PSD. Unul dintre mesajele pe care Senatorul PSD le-a primit de la un coleg al sau, caruia nu doreste sa ii faca cunoscut numele suna cam asa: “din pacate, ceea ce se intampla in momentul de fata in PSD, mai exact ciolaniada si impartirea functiilor care cum vor, fara sa se tina cont de profesionalism imi lasa un gust amar. Ce vedem la centru se intampla si in teritoriu. Daca in 2000 - 2004 si dupa, cand am intrat in opozitie, toti spuneau ca PSD este un partid mare cu foarte multi specialisti, acum totul lasa de dorit. Incompetenta peste tot. Imi pare nespus de rau ca s-a ajuns aici. (…) Trebuie luata o decizie. Coboram, pierdem si nu e bine pentru partid. (…) Trebuie dati la o parte cei care joaca in partid doar pentru interesul lor propriu. PSD nu are nevoie de asa ceva. Va rog sa gasim o solutie.

Cele mai frecvente intrebari din interiorul partidului la ora actuala sunt: “Incotro se indreapta PSD?”, “Ce ne-a unit candva?”, “Ce ne uneste acum?” si “Ce ne desparte?”. La toate aceste intrebari Miron Mirea a incercat sa raspunda pe blogul sau.

Ce ne-a unit candva si ce ne uneste acum?(PSD - n.red.)

Mitrea sustine ca PSD a fost unit de “scopuri inalte si competenta membrilor de partid”, care in timp, in opinia membrului PSD, a inceput sa dispara, motiv pentru care adversarii politici ai socialistilor nu se mai tem de ei.

Fostul ministru considera ca in momentul de fata PSD-ul nu mai este unit de nimic, decat de “teama ca ar putea sa dispara. Teama aceasta paralizeaza si naste actiuni haotice. Nu avem linistea si siguranta necesare pentru a construi strategii. Pentru a reprezenta speranta”.

La intrebarea Ce ne desparte?, Mitrea este de parere ca principalul adversar al PSD se afla chiar in interiorul partidului, si anume in “grupurile de interese din partid”.

Membrii simpli de partid nu se mai aud, nu se mai vad. Se apeleaza la ei doar la alegeri. Politica de culise a devenit mai importanta in PSD decat politica oficiala, transparenta. Combinatorii au inceput sa ia locul competentilor. Ne desparte politica de gasca si faptul ca unii lideri considera cariera lor politica mai importanta decat viitorul partidului. Ne desparte faptul ca noi, cei din frunte, am uitat de multe ori valorile stangii. Iar tragedia nu e ca unii poate nu au crezut in ele niciodata, ci ca au actionat in directia exact opusa acestor valori”, conchide Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.