Conducerea Senatului a decis, marti, ca functionarii publici "merituosi" din Senat sa primeasca salarii de merit doar in baza unui referat intocmit de catre membrii Biroului Permanent sau de sefii comisiilor permanente.

"Astazi s-a analizat si scrisoarea pe care Sindicatul functionarilor publici parlamentari din Senatul Romaniei a adresat-o Biroului Permanent privind modul de acordare a salariilor de merit. S-a luat decizia ca aceste salarii de merit sa fie acordate numai in baza unui referat pe care senatorii, membri ai Biroului Permanent sau sefi de comisie, le fac in favoarea salariatilor celor mai merituosi", a declarat chestorul Biroului Permanent, Ioan Chelaru, citat de NewsIn.

El a explicat ca, din 2001, soferii si sefii de cabinet ai membrilor Biroului Permanent primeau aceste salarii de merit dat fiind faptul ca salariile obisnuite erau "extrem de reduse". Astfel Sindicatul functionarilor din Senat erau nemultumiti ca doar soferii si sefii de cabinet primesc respectivele salarii de merit.

"Nemultumirea Sindicatului din Senat a fost pe ideea ca numai soferii si sefii de cabinet ai membrilor Biroului Permanent primeau asemenea salarii de merit, in conditiile in care aceste salarii de merit, care reprezinta 15% din fondul de salarii, se calculau si in raport de personalul care exista in teritoriu", a mai spus Chelaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.