Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a primit luni votul de incredere al deputatilor, in timp ce Bogdan Olteanu si Dan Motreanu au fost reconfirmati in posturile de vicepresedinte, respectiv chestor al Camerei Deputatilor.

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a povestit ca, in cadrul sedintei comune a grupurilor PNL din Camera si Senat, noul presedinte al partidului, Crin Antonescu, si-a exprimat increderea in conducerile ambelor grupuri, sustinand ca nu este necesara revalidarea. La randul sau, spune Nicolaescu, Dan Radu Rusanu a sustinut ca sefia grupurilor a fost aleasa pe patru ani si trebuie mentinuta ca atare, transmite NewsIn.

Cu toate acestea, in cadrul sedintei grupului deputatilor PNL, Tariceanu si-a depus mandatul. La randul lor, Dan Motreanu si Bogdan Olteanu au cerut un vot de incredere. Tariceanu ar fi sustinut ca intre functia de presedinte al partidului si cea de lider de grup si de opozitie trebuie sa fie o "simbioza", care nu mai exista odata cu pierderea sefiei PNL.

In urma votului, Tariceanu a primit sustinerea a 57 de colegi, iar cinci au fost impotriva. In aceeasi marja de voturi au fost reconfirmati si Bodgan Olteanu si Dan Motreanu. Niciunul dintre cei trei nu a avut vreun contracandidat.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu, vicepresedintele Camerei, Bogdan Olteanu, si chestorul Dan Motreanu au solicitat luni, in cadrul sedintei grupului deputatilor, un vot de incredere pentru pastrarea functiilor.

Gestul vine in urma rezultatului votului de la Congresul Extraordinar din acest sfarsit de saptamana, in care Calin Popescu Tariceanu a pierdut functia de presedinte. La fel, "oamenii lui Tariceanu", cum sunt perceputi in partid Bogdan Olteanu si Dan Motreanu, care detin functia de vicepresedinte, respectiv chestor ai Camerei Deputatilor, au cerut reconfirmarea.

Bogdan Olteanu nu si-a depus candidatura pentru nicio functie la Congres, iar Dan Motreanu nu a intrat in Biroul Politic Central, fiind, alaturi de Teodor Atanasiu, primul sub lista celor acceptati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.