Prim vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat pentru NewsIn ca Antonescu nu este ceea ce-i trebuia PNL, ca partid de opozitie, fiind comod si bun doar la discursuri, dar ca Ludovic Orban este "din alt aluat", un bun organizator si un om de partid.

"Antonescu nu este ceea ce ii trebuie unui partid aflat in opozitie, e bun de discursuri, dar nu este bun in relatia cu oamenii. Orban este din alt aluat, un om care stie ce inseamna organizarea unui partid, dar are o problema in ceea ce priveste caracterul, nu e in regula, a demonstrat-o de mai multe ori", a opinat Theodor Stolojan despre noii lideri ai PNL, citat de NewsIn.

Stolojan a aratat ca Antonescu nu poate face PNL sa creasca, fiind un om comod, ca si fostul presedinte Calin Popescu Tariceanu, care "dispare cate o luna, apare dupa doua, asa cum a facut si in Parlamentul tarii, si i se pare ca e normal". "Antonescu nu are priza la oameni, poate doar la grupurile de fite", a comentat Stolojan.

Pe de alta parte, liderul PD-L considera ca Orban "e alta mancare de peste" si ca ar putea sa se ocupe el de partea ce tine de organizarea partidului, admitand ca PNL ar putea creste datorita acestuia. Stolojan nu a exclus nici varianta ca noul presedinte al PNL sa-si schimbe totusi atitudinea, in virtutea noilor responsabilitati pe care le are.

Stolojan a comentat si pe marginea primei zile de Congres a PNL, care a avut ca tema centrala atacurile la adresa presedintelui Traian Basescu. "E pacat de PNL, tii un Congres in care il critici pe presedintele Traian Basescu, cand erau atatea alte teme care puteau fi puse in duscutie: conceptele PNL fata de criza-in momentul de fata e un atac al partidelor socialiste pentru interventia statului in economie, o reaprindere a razboiului doctrinar vizavi de intreventia statului in economie", a spus liderul PD-L, aratand ca "un partid cu pretentii doctrinare" nu poate sa-si concentreze discursul doar pe "cum sa-l bata" pe Traian Basescu.

Theodor Stolojan nu crede ca noua conducere a PNL va aduce o schimbare in relatiile dintre liberali si PD-L, aratand ca democrat-liberalii sunt angajati intr-un parteneriat cu PSD, a carui trainicie nu a fost pusa la indoiala. "Nu imi vine sa cred ca se va schimba ceva in relatiile noastre, PD-L se afla intr-un parteneriat respectat de ambele parti, Parteneriatul pentru Romania", a subliniat prim vicepresedintele PD-L.

Pe de alta parte, in perspectiva alegerilor de la sfarsitul anului, Stolojan a aratat ca pentru PD-L este "avantajos" ca Antonescu va fi candidatul PNL la alegerile prezidentiale, deoarece nu va fi un candidat redutabil pentru Traian Basescu. Intrebat daca se poate pune problema unei negocieri mai facile cu noua conducere in sustinerea candidatului PD-L pentru turul doi al prezidentialelor, Stolojan a spus ca, in mod "categoric", "nu va exista un tur doi", actualul presedinte Traian Basescu urmand a obtine un nou mandat din primul tur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.