Ludovic Orban a reusit sa-i convinga pe delegatii la Congresul extraordinar al PNL sa-l voteze, astfel incat a reusit sa obtina functia de prim-vicepresedinte, in defavoarea lui Romeo Stavarache, Orban urmand sa faca echipa cu Crin Antonescu, noul presedinte al liberalilor.

Dupa anuntarea rezultatului votului, prim-vicepresedintele ales al PNL, Ludovic Orban, a declarat ca el si Crin Antonescu sunt binecunoscuti de aproape 20 ani ca oameni care au fost alaturi umar la umar, luptand pentru aceleasi idei.

Orban a tinut sa-i multumeasca lui Romeo Stavarache, contracandidatul sau la functia de prim-vicepresedinte, pentru ca a intrat in competitie, "asigurand adrenalina" si l-a caracterizat drept "un adevarat partener de echipa". "Cat despre Crin, suntem binecunoscuti, de aproape 20 ani, ca oameni care au fost umar la umar, luptand pentru aceleasi idei" a incheiat liberalul, potrivit NewsIn.

"Succes si impreuna vom reusi!" i-a urat lui Orban de la tribuna, Romeo Stavarache, dupa care presedintele PNL Crin Antonescu, a declarat inchisa sedinta de vineri.

Prima zi a Congresului extraordinar al PNL s-a incheiat sambata, in jurul orei 02.00 dimineata, odata cu scurtele declaratii ale lui Orban si Stavarache.

Lucrarile Congresului vor fi reluate sambata la ora 10.00, cu alegerea Biroului Politic Central al partidului.

Potrivit anuntului oficial, Ludovic Orban a obtinut 947 de voturi, Romeo Stavarache a primit 354, iar 11 voturi au fost anulate.

Crin Antonescu este noul presedinte al PNL, el obtinand 873 de voturi pentru din partea delegatilor la Congresul extraordinar, in vreme ce contracandidatul sau, Calin Popescu Tariceanu, a primit 546 de voturi pentru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.