Liberalii si-au ales astazi, in cadrul unui Congres Extraordinar, un nou lider, in persoana lui Crin Antonescu. In cursa pentru conducerea PNL, s-a aflat alaturi de Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu, acestia inscriidu-se oficial in cursa, la inceputul saptamanii.

In cursa pentru presedintia PNL, ambii contracandidati au trebuit sa-si asume ca, de fapt, batalia este data pentru cel care va fi desemnat oponentul lui Traian Basescu, fie ca este vorba despre prezidentiale sau despre miza mai larga, a revenirii la guvernare, comenteaza NewsIn.

Crin Antonescu a obtinut 873 de voturi "pentru", din partea delegatilor la Congresul extraordinar, in vreme ce contracandidatul sau, Calin Popescu Tariceanu a primit 546 de voturi "pentru". 12 voturi au fost declarate nule.

Votul a fost secret, pe buletin de vot. Castigatorul este cel care obtine cel mai mare numar de voturi dintre cele valabil exprimate. Sesiunea de vot a inceput la mai bine de jumatate de ora de la terminarea discursurilor celor doi candidati.

Crin Antonescu a ocupat pana in prezent functia de vicepresedinte al PNL si a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2008. Din 1990, Crin Antonescu este Membru al Partidului National Liberal PNL, pentru ca in perioada 1997-2000, acesta sa fie desemnat Ministru al Tineretului si Sportului.

Ludovic Orban, fostul presedinte AVAS, Teodor Atanasiu, primarul Bacaului Romeo Stavarache si liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, candideaza la a doua functie in partid, cea de prim-vicepresedinte, functie nou infiintata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.