Candidatul la presedintia PNL Crin Antonescu a spus ca vrea si poate sa fie un presedinte care sa stea in mijlocul partidului, nu la varf, si care sa tina piept adversarilor politici, subliniind ca nu a facut niciun targ pentru a ajunge in fruntea PNL, arata NewsIn.

"Eu cred ca presedintele PNL nu trebuie sa fie in varf, ci in mijloc, noi nu am fost niciodata si nu vom fi, chiar daca unii si-au putut inchipui asta, un partid de sefi si subordonati, pentru ca nu suntem un partid de functionari, suntem un partid de actionari in care mereu presedintele partidului va trebui sa ramana doar coleg cu omul care s-a inscris in partid chiar ieri, in mijlocul PNL, si nu in varf. Presedintele PNL nu trebuie sa fie sus, ci in fata, trebuie sa fie primul care da piept cu societatea, care da piept cu adversarii politici, care poate sta in picioare, drept si putenic in fata aceea ce inseamna lupta politca. Nu sta undeva sus, la presedintele PNL este usor de ajuns pentru ca presedintele PNL trebuie sa fie un simbol si nu un sef", a spus Crin Antonescu in fata membrilor Congresului.

Liderul PNL a spus ca in ultimii douazeci de ani nu a tradat si nu si-a schimbat principiile si nu a lasat partidul la greu. Crin Antonescu le-a propus liberalilor o schimbare in bine, o schimbare de atitudine, de comunicare cu societatea si un nou model de a face politica in Romania. Antonescu a aratat ca nu are solutii miraculoase, dar sunt lucruri simple pe care PNL le-a cunoscut, dar le-a facut prea putin: deschiderea mai mare catre societate si oferirea unor modele intr-o tara cu false elite. "Trebuie sa fim mai deschisi catre cei care vor sa auda si sa creada cuvantul nostru. Sa avem pasiune si compasiune. Trebuie sa facem ce e legal totdeauna, trebuie sa facem ce e moral, trebuie sa facem ceea ce e de bun gust si ceea ce e de bun simt. Sunt lucruri simple, le stim cu totii, nu le putem face intotdeauna, va trebui sa le facem mai mult, sa spunem mereu adevarul, sa incetam sa fim uneori impocriti ", a spus candidatul la sefia PNL.

Crin Antonescu a oferit doua exemple de ipocrizie, salutandu-i "fara sfiala" pe Dinu Patriciu si Viorel Catarama, prezenti in sala, si aratand ca, desi cei doi au contribuit foarte mult la devenirea PNL, colegii lor se fac ca nu ii cunosc.

"Dati-mi voie se va dau doua exemple. Sunt in sala aceasta doi oameni, unul e simplu delegat, altul a reusit sa fie invitat, si multi dintre noi se fac ca nu-i cunosc. Unul a fost cea mai puternica, cea mai clara si cea mai hotarata voce a liberalismului la inceputul anilor '90, il salut si ii multumesc pentru asta fara niciun fel de sfiala, este Dinu Patriciu. Al doilea, care nici macar nu va vota la acest Congres, dar a carui prezenta o salut aici cu noi, macar ca invitat, e un om care a pus enorm din energia, din forta lui la mijlocul anilor '90 pentru ca acest partid sa reintre in prima scena a politicii romanesti. Il cheama Viorel Catarama, il salut si ii multumesc. Sa terminam cu ipocriziile, sa terminam a ne face ca nu-i cunoastem, sunt colegii nostri, au muncit alaturi de noi, si eu unul ma mandresc ca sunt coleg cu ei cum sunt coleg cu fiecare dintre dumneavoastra", a exclamat Antonescu.

Liberalul a aratat ca partidul nu trebuie sa fabrice baroni, ci lideri si sa se diferentieze de celelalte partide politice aratand deschidere si oferind modele.

Antonescu a spus ca el are curaj, desi ii frica, si are credinta ca poate sa implineasca, alaturi de PNL, iluziile romanilor. "Nu am facut niciun targ cu nimeni, daca voi deveni presedinte imi va fi greu, dar va promit ca nici dvs nu va va fi usor, pentru ca e o intelegere intre oameni care cred ca se poate mai mult", a spus Antonescu.

"De fapt, in fata noastra avem ca adversar un morman de deziluzie a romanilor pe care sta cocotat din ce in ce mai batran, mai obosit si mai mincinos - Traian Basescu. Patru ani a denuntat ceea ce domnia sa a denumit pe buna dreptate atunci sistemul ticalosit, azi il conduce, e la intrarea in bordelul politicii romanesti ca o codoasa batrana. Cine e in fata noastra dupa 20 ani? Avem pe Emil Boc un utecist tinerel care vorbea la fel de repede si la fel de convins ca in 1989 de socialismul multilateral dezvoltat asa cum vorbeste azi de combaterea coruptie a crizei. Acesta e produsul PDL dupa 20 de ani. Dincolo avem pe domnul Geoana, un produs clasic al laboratoarelor, care au produs si produc domni curatei care stiu limbi straine si nu au niciun fel de convingere, care sunt incantati de Iliescu, il omagiaza pe Constantinescu, il suspenda pe domnul Basescu si se aliaza cu Basescu", a zugravit Antonescu peisajul politicii romanesti, aratand ca PNL are in fata doar romanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.