Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat vineri, la tribuna Congresului Extraordinar, ca liberalii decid de fapt viitorul lui Traian Basescu si isi desemneaza echipa care sa-l "opreasca" pe actualul sef al statului.

Nicolai a afirmat ca, la Congresul Extraordinar, liberalii decid mai mult decat numele celui care va ocupa cea mai inalta functie in PNL. "Azi decidem viitorul lui Traian Basescu, daca va avea un inamic puternic", a declarat ea, subliniind ca se refera la forta PNL de a-l opri pe Basescu, de a reprezenta singura opozitie reala la "populismm, demagogie, incompetenta". "Romania nu mai are nevoie de mapa profesionala a lui Traian Basescu", a subliniat liderul liberal.

"PNL are sansa sa devina singura opozitie credibila la politica lui Traian Basescu, poate fi o alternativa", a continuat Nicolai. Vicepresedintele PNL a intrebat, retoric, daca, in acest moment, liberalii sunt in pozitia de a-l detrona pe Traian Basescu. "Unii spun ca da, altii ca nu (...) sunt convinsa ca putem fi opozitia la politica lui Traian Basescu, pentru ca avem idei de substanta. Cu o singura conditie - sa nu ne conduca ura care-l conduce pe Traian Basescu, pe ura si intoleranta nu se poate cladi", a mentionat ea, transmite NewsIn.

Norica Nicolai a mai adaugat ca a guverna nu este "tinta suprema", atragand atentia ca, in momentul in care sigura miza va fi puterea in orice conditii, partidul va fi in pericol de disparitie, asa cum se intimpla acum, a afirmat ea, cu PSD si PDL. "Putem alege sa fim altfel, sa avem bun simt", a afirmat vicepresedintele PNL.

"Nu suntem un accident al istoriei (...) nu am fost si nu suntem expresia interesului si al ambitiei cuiva", a adaugat Norica Nicolai.

Pe de alta parte, vicepresedintele Dan Radu Rusanu a facut un apel la unitatea partidului, aratandu-se convins ca luni dimineata, la ora 10.00, toti membrii Biroului Politic Central nou ales, indiferent de persoana presedintelui care va fi ales, "intr-o unitate deplina" vor lucra pentru "tinta comuna" de a castiga alegerile prezidentiale si revenirea la guvernare in 2010.

Fostul ministru al Economiei, liberalul Varujan Vosganian, a declarat si el ca PNL are de indeplinit doua obiective: "demascarea minciunilor din campania de denigrare" lansata la adresa fostei guvernari si pregatirea pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale.

"Trebuie sa fim constienti ca asupra noastra, a celor care au guvernat, apasa o larga campanie de denigrare. Noi trebuie sa fim mandri pentru ce am facut in aceasta tara. Obiectivul nostru major este sa aparam ceea ce am facut si sa dam garantia ca se poate face si in continuare. Este o inimaginabila campanie de denigrare. Inainte de alegeri ne acuzau ca nu dam destul, acum ne acuza ca am dat prea mult. Cei ce se intreceau in promisiuni fara acoperire, intr-o campanie dezmatata, se uita acum chioras inapoi, poate cu invidie si cu ura fata de realitatea pe care trebuie sa o infrunte", a precizat Vosganian.

Potrivit liberalului, criza cu care se confrunta Romania a demonstrat ca este nevoie de aplicarea principiilor liberale."Momentul in care va fi din nou nevoie de noi se apropie", a spus Vosganian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.