Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat, in cadrul Congresului, ca va vota pentru Calin Popescu Tariceanu pentru sefia partidului din loialitate si consecventa, dar si pentru ca Basescu "il uraste" pe fostul premier.

Hasotti a spus ca energia risipita in competitia interna dintre cei doi lideri care isi disputa sefia PNL ar fi putut fi folosita in lupta politica cu Guvernul "imoral si incompetent" condus de Emil Boc, dar ca, in urma Congresului liberalii, trebuie sa iasa "mai uniti, mai determinati, mai hotarati".

"Azi vom alege intre Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu. Intre cei doi sunt mult mai multe asemanari decat isi inchipuie unii si mult mai putine diferente decat isi inchipuie altii, toti adversarii nostri. Daca vreti chiar si numele lor interesante ii aseamana, au nume foarte lungi, unul este Calin Constantin Anton Tariceanu, celalalt e Crin George Laurentiu Antonescu", a spus Hasotti, starnind amuzamentul audientei, transmite NewsIn.

Vicepresedintele liberal a laudat parcursul PNL sub conducerea lui Tariceanu, pe care a spus ca il va vota din loialitate si consecventa. Hasotti a aratat ca guvernarea Tariceanu a fost cea mai buna, din 1990 incoace, si acest lucru trebuie sa ii faca mandri pe liberali. "Dar foarte important este ca PNL care l-a avut drept presedinte pe Calin Popescu Tariceanu nu a disparut prin fuziune cu PD, lucrul acesta este poate cel mai important", a punctat Hasotti, aratand ca acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Traian Basescu a "distrus" toate partidele cu care a interactionat.

"Stim foarte bine ca Basescu ne antipatizeaza profund pe toti, si poate pe Crin mai mult decat pe ceilalti, dar pe Tariceanu il uraste! Si poate acesta este un motiv ca eu sa-l votez pe Tariceranu, pentru a nu-i da satisfactie lui Basescu", a subliniat Puiu Hasotti.

Hasotti a spus ca tot partidul a fost expus, in ultimii ani, atacurilor presedintelui tarii, dar Tariceanu a fost cu mult mai expus decat toti ceilalti. Chiar in aceste conditii, fostul premier "si-a incasat deficitul de imagine, dar niciodata nu si-a acuzat public vreun coleg". De altfel, toti ministrii si secretarii de stat din fostul Guvern liberal condus de Tariceanu nu ar fi beneficiat de aceste demnitati fara acordul premierului, si cu toate acestea nu toti au sprijinit Guvernul asa cum se cuvine, a spus Hasotti, care a aratat ca pentru unii recunostinta e un sentiment greu de exprimat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.