Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas, a declarat, vineri, la Cluj, ca administratiile locale trebuie sa isi asume adevarata descentralizare, astfel incat sa nu mai fie "descentralizarea centralizatoare" care a caracterizat istoria romaneasca pana in prezent.

"La nivelul administratiilor locale, din cauza politicilor centraliste traditionale in Romania, din pacate, s-a gandit adminstratia doar a administra banii care ii primeste de la buget, a colecta taxele de la cetateni si a le trimite la bufetul central. Cred ca autoritatile locale trebuie sa discute si sa gandeasa in materie de politici publice locale si, mai ales, cand vorbim de descentralizare, cand vorbim de autonomie, sa gandeasca modul cum pot sa maximizeze din punctul de vedere al interesului comunitatii, resursele locale. Aceasta este adevarata descentralizare. Este o provocare extraordinara si sper ca autoritatile locale sa o accepte asa cum este ea, sa nu mai facem cum s-a facut in cateva etape in istoria romaneasca: descentralizarea centralizatoare”, a spus seful DAE, citat de NewsIn.

Vasile Puscas s-a aflat, vineri, la Cluj, ca invitat al The Money Channel, la emisiunea "Cluj-Napoca, centru financiar si economic al Romaniei europene”, transmisa de TMC de la sediul Primariei Cluj-Napoca.

Puscas a spus ca i-ar placea foarte mult sa vada la Cluj-Napoca o reala colaborare intre administratia locala, universitati si mediul de afaceri, pentru ca deomeniile de dezvoltare sa aiba o competitivitate globala, iar investitiile sa fie valorificate rapid in interesul comunitatii.

"Mi-ar placea ca, asa cum discutam azi, administratia, universitatile, mediul de afaceri sa priveasca viitorul Clujului ca un pol de competitivitate care sa poata sa genereze locuri de munca bine platite, acestea sa fie realizate prin industrii de varf, iar lucrul acesta ne va ajuta sa iesim mult mai repede din criza, ne va scoate din baltirea in care am ramane chiar dupa ce ar trece, sa zicem tsunami, sau varful crizei. Mi-ar placea ca domeniile acestea pe care Clujul le va dezvolta sa aiba un nivel de competitivitate globala, nu numai autohtona, nu numai europeana, pentru ca in felul acesta investitiile care vor veni, inclusiv cele europene, s-ar valida mult mai repede in folosul cetatenilor”, a mai spus Puscas.

Despre candidatura sa la Parlamentul European, Puscas a spus ca „foarte curand” se va hotari daca va candida sau nu. "Nu este nicio dilema, ramane o propunere. Ma mai gandesc, depinde de mine daca accept sau nu”, a afirmat Vasile Puscas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.