Parlamentarii care dezbat Codurile civile sustin ca vor modifica proiectele venite de la Guvern astfel incat sa nu fie afectata libertatea presei.

Parerile sunt insa mult mai impartite in privinta Codurilor penale. Daca pesedistii nu sunt de acord cu reducerea pedepselor pentru infractiuni grave si cu dezincriminarea camatariei, incestului si prostitutiei, liberalii si pedelistii par a fi mai permisivi.

Senatorii si deputatii din subcomisia care analizeaza Codul Civil si Codul de Procedura Civila sustin ca nu intentioneaza sa accepte prevederi prin care sa fie afectata libertatea de expresie a presei, dar spun, totodata, ca trebuie protejate drepturile "oamenilor obisnuiti".

"Alesii" nu si-au creionat inca o forma exacta a articolelor criticate de jurnalisti si de organizatiile reprezentative ale acestora, dar spun ca le vor analiza cu atentie cand vor ajunge la textele respective si ca "tinta" protectiei nu trebuie sa fie in nici un caz persoanele publice, fie ele demnitari sau vedete.

"Sunt convins ca nici unul dintre colegii mei nu are nimic impotriva libertatii presei, dar in acelasi timp trebuie avut grija sa protejam drepturile persoanei, pentru ca libertatea mea se intinde pana acolo unde incepe libertatea celuilalt", ne-a declarat deputatul PNL Gheorghe Gabor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.