Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi, la Realitatea Tv, ca-l prefera pe Ludovic Orban ca prim-vicepresedinte, fie si pentru motivul ca nu are foarte mult de ales dintre cei patru care si-au depus candidatura, subliniind ca, in cele mai privinte, ar colabora mai bine cu acesta.

"Nu e cazul de tandem, tandem e in SUA, unde votezi presedinte-vicepresedinte la pachet. Sunt doua posturi diferite, presedinte si prim-vicepresedinte. Il prefer in mod evident pe Ludovic Orban dintre cei patru candidati, fie si pentru ca n-as avea foarte mult de ales, dar si pentru ca, intr-adevar, in multe privinte cred ca pot avea o colaborare foarte buna cu Orban, iar in cele in care ea ar putea fi mai dificila, responsabilitatea mea ca presedinte e forta mea ca presedinte si mi-o asum", a afirmat Antonescu.

Cat priveste Biroul Politic Central, Antonescu a subliniat ca-si doreste un BPC "liber ales". "Nu ma intereseaza ca oameni care-mi sunt simpatici sa fie in Birou sau cei antipatici, desi sunt foarte putini, sa nu fie acolo", a precizat el.

"PNL nu are baroni, niciunul dintre puternicii teritoriali ai partidului nu s-au comportat asa cum stim ca s-au comportat ca baronii adevarati PSD si PDL, in timpul guvernarii noastre", a mai comentat Antonescu, mentionand ca nu a facut niciun targ cu nimeni, iar proiectul sau politic "nu are de-a face cu baronii".
El a adaugat ca, luni, dupa alegeri, ii va suna pe presedintii de organizatii care l-au sustinut pe Tariceanu pe care sa-i asigure ca toti raman "la fel de buni colegi".

Intrebat daca, in situatia in care l-ar suna Theodor Stolojan luni dimineata, daca ar castiga presedintia PNL, s-ar intalni cu acesta, Antonescu a negat ca ar avea motive sa se grabeasca. "Ma tem ca foarte repede, nu, pentru ca agenda e foarte incarcata. N-o spun cu emfaza, il respect pe Stolojan si pe oricine, dar chiar nu vad ce as avea de discutat cu Stolojan in aceasta situatie, atat de urgent", a comentat el.

Liderul PNL a negat si ca ar avea un proiect de a-i chema inapoi pe fostii liberali, plecati la PDL. "Nu, n-am niciun proiect in acest sens. Am un proiect de a deschide PNL tuturor celor care se considera liberali. Daca sunt oameni care au plecat doar din acest motiv in alt partid, ei sigur pot reveni. Daca sunt oameni care au plecat in alt partid pentru ca ei credeau ca Basescu il va dobori in doua luni pe Tariceanu si au dorit sa ramana in continuare la impartirea bugetului, n-am ce discuta foarte mult cu astfel de oameni", a explicat Antonescu.

In ceea ce-l priveste pe Tariceanu, Antonescu a subliniat ca acesta isi pastreaza postul de lider de grup al deputatilor. "Tariceanu, in ipoteza in care nu castiga aceste alegeri, este membru de drept al conducerii PNL ca fost presedinte, e un om care mai poate oferi destule servicii PNL, e liderul opozitiei in Camera si mi se pare ca are destule de facut. Apropo de Bruxelles, am fost intrebat daca ar exprima o asemenea optiune si nu pot eu sa dau raspuns la asemenea intrebare", a subliniat vicepresedintele PNL.

In cadrul emisiunii, Antonescu a mai comentat si revenirea PNL la guvernare si a afirmat ca miza sa nu este sa aduca partidul cat de reprede si oricum la putere. "Nu am promis asta nimanui, nu cred ca a facut-o nici domnul Tariceanu", a precizat el.

Vicepresedintele PNL a afirmat ca, din punctul sau de vedere, atat PDL, cat si PSD sunt la fel de departe de liberali, adaugand ca sunt putine semne ca situatia s-ar schimba pana la alegerile prezidentiale.
In ceea ce priveste sustinerea din partea lui Dinu Patriciu, Antonescu a replicat ca spera sa-l sustina pe el. "As fi onorat. Nu am discutat cu dansul. I-am vazut declaratia, cred in declaratia domniei sale si anume ca saluta competitia, dar ca nu s-a implicat", a afirmat vicepresedintele PNL.

In fine, liderul PNL a calificat competitia electorala interna "echilibrata, autentica, netrucata", fara sa doreasca sa dea un pronostic clar. "In opinia mea, lucrurile sunt clare, insa singura numaratoare semnificativa se va face maine pe buletinele de vot", a mentionat el.

Liberalii isi vor alege vineri si sambata noua conducere, in cadrul Congresului Extraordinar al PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.