Deputatul PSD Dan Mihalache, membru in Comisia de Ancheta a activitatii SRR si SRTV, a facut ieri public faptul ca Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au respins raportul Comisiei de ancheta.

In consecinta, acesta nu figureaza pe ordinea de zi a plenului Camerelor reunite de marti, cand se va supune la vot demiterea lui Valentin Nicolau si a lui Dragos Seuleanu de la conducerea Televiziunii si a radioului publice. Baza dezbaterii va fi, in acest caz, raportul de activitate al celor doua institutii pe anul trecut. Reprezentantii puterii spun insa ca asta nu este o problema, pentru ca exista suficiente probe ca cei doi pot fi demisi marti.

"Puterea a facut o comisie de ancheta, dar noi vom dezbate concluziile acestui raport dupa ce votul pe rapoartele de activitate ale SRTV si SRR va fi fost dat", a comentat deputatul PSD situatia pe care a numit-o "hilara". "A fost un joc inutil, prost condus", a adaugat Mihalache, care a anuntat ca PSD va vota in favoarea rapoartelor de activitate ale celor doua institutii "pentru ca nu exista elemente care sa justifice un vot negativ".

De asemenea, el a declarat ca PSD va respinge orice incercare a puterii de a institui o formula de interimat la conducerea SRR si SRTV, intrucat o asemenea formula nu se justifica decat intre doua legislaturi, iar nu intre doua sesiuni parlamentare. Chestorul Ioan Olteanu (PD) a confirmat informatiile deputatului PSD si a declarat ca raportul a fost amanat pana la obtinerea tuturor informatiilor care sa faca dovada ca s-a votat corect in comisie.

Faptul ca acest raport nu va mai fi folosit la votul de marti nu constituie insa o problema pentru coalitie in schimbarea celor doi sefi ai institutiilor de media, pentru ca exista rapoartele de activitate si votul va fi exprimat pe acestea, cu consecintele stiute. Olteanu a mai spus ca, intr-adevar, in Birorurile reunite a fost o disputa pentru a se arata ca raportul nu a fost votat.

Presedintele Comisiei de ancheta, Raluca Turcan, a aparat raportul respins, afirmand ca acesta reprezinta rezultatul unui demers extrem de serios si bine fundamentat. Ea crede ca raportul are un folos, chiar daca nu va intra marti in plen, prin aceea ca a realizat "o radiografie a activitatii din ultima perioada a celor doua institutii publice de media". Ea crede ca va influenta si votul de marti, deoarece raportul este o marturie a modului in care SRTV si SRR nu si-au indeplinit datoria, dovedind "risipa si lipsa respectului in cheltuirea banului public, managementul defectuos, distorsionarea si manipularea informatiei prezentate la radioul si televiziunea publica".

Dezbaterea din cadrul Comsiei de ancheta a adus in discutie sesizarea care ar trebui facuta la Parchet pentru cercetarea naturii litigiului legat de cheltuirea banilor publici. Voci din cadrul Aliantei au fost de parere ca se impune cercetarea penala a celor doi directori, Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu. Nu exista o decizie in acest sens in interiorul Coalitiei. PSD s-a grabit insa si a depus plangere la Parchetul General pentru a demonstra ca raportul nu a fost adoptat legal.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.