Seful PDL Iasi, secretarul de stat Dan Carlan, a declarat, joi, ca organizatia sa politica va identifica un alt candidat pentru alegerile europarlamentare, renuntandu-se la nominalizarea Alinei Mungiu-Pippidi, transmite NewsIn.

"In data de 7 martie 2009, Organizatia PDL Iasi a avansat doamnei Alina Mungiu-Pippidi propunerea de a candida, cu sustinerea organizatiei, pentru Parlamentul European, asteptand un raspuns in acest sens. In urma discutiilor purtate in cursul zilei de astazi (joi, n.r.) cu doamna Alina Mungiu-Pippidi, a rezultat ca este nerealist a conta pe o potentiala candidatura a domniei sale", precizeaza Dan Carlan, prin intermediul unui comunicat de presa.

In finalul comunicatului, Carlan afirma ca PDL Iasi va identifica in timp util o alta solutie de candidatura cu respectarea procedurilor stabilite de Biroul Permanent National, privind criteriile alese in alcatuirea listei de candidati a PDL.

Propunerea Alinei Mungiu-Pippidi a starnit un val de reactii in lumea politica si societatea civila, dupa ce aceasta a conditionat acceptarea candidaturii cu indeplinirea, de catre candidatii PDL, a criteriilor stabilite de Coalitia pentru un Parlament Curat.

Pippidi a facut referire in acest sens inclusiv la fiica sefului statului, Elena Basescu. Miercuri, fiica presedintelui a anuntat ca va demisiona din PDL pentru a candida ca independent. "Doamna Mungiu mizeaza pe un lucru care nu imi este caracteristic nici mie, nici familiei mele. Mizeaza pe nesimtire. Nu mizati ca fiica mea, eu, nu avem bun simt", a spus Traian Basescu, intr-un interviu acordat postului Realitatea TV, cu o zi inainte ca Elena Basescu sa demisioneze din PDL. Replica sefului statului a venit dupa ce Pippidi a acordat un interviu Academiei Catavencu unde, printre altele, a declarat ca posibila candidatura a fiicei presedintelui "pune in joc al doilea mandat al lui Basescu".

Inainte de a o propune pe Alina Mungiu-Pippidi, PDL Iasi l-a propus pe senatorul Dumitru Oprea candidat la europarlamentare, dar candidatura acestuia a fost respinsa de Biroul Permanent National al PDL deoarece este parlamentar in functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.