Presedintele PSD, Mircea Geoana, a schimbat tactica. Daca pana acum principala tinta a criticilor o reprezenta seful statului Traian Basescu, mai nou, liderul social-democratilor a trecut la atacuri asupra Cabinetului Boc, Guvern din care face parte si PSD.

Ieri, inaintea CEXN al PSD, Geoana preciza ca formatiunea pe care o conduce nu trebuie sa cada in jocul electoral al lui Traian Basescu.

Mai mult, surse din PSD ne-au declarat ca Geoana a facut apel la mobilizarea generala in sedinta CEXN, transmitandu-le participantilor ca telul principal al PSD este castigarea alegerilor europarlamentare care, in opinia sa, reprezinta primul tur al prezidentialelor.

In privinta propriilor consilieri pe care ii va avea Geoana daca va fi desemnat de PSD candidat la prezidentiale, liderul PSD le-a spus colegilor, evitand subiectul Cozmin Gusa de fata cu liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu, ca are in plan constituirea a doua echipe, una tehnica si una strategica, “mai politica, mai cu idei”. Liderul PSD, Mircea Geoana, a facut un pas inapoi si nu mai raspunde provocarilor presedintelui Traian Basescu.

Mai mult, el insusi sustine ca PSD trebuie sa evite sa cada in capacanele intinse de seful statului si sa-si vada de propriul drum spre castigarea europarlamentarelor. Totodata, Geoana a precizat, ieri, inainte de sedinta Consiliului Executiv National al PSD ca nu este momentul inceperii campaniei electorale, Romania avand in acest moment nevoie de solutii viabile pentru iesirea din criza.

“Trebuie sa dovedim ca suntem acel partid capabil sa produca solutii, sa mentina stabilitate politica in Romania si sa nu cada in capcana unui joc de imagine de tip electoral pe care un anumit lider politic incearca sa-l faca in aceasta perioada.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.