Partidul Popular European sprijina UDMR la alegerile pentru Parlamentul European, a declarat secretarul executiv al popularilor europeni, Antonio Lpez Isturiz, in cadrul intalnirii pe care a avut-o, marti, la Bruxelles, cu Laszlo Borbly si cu europarlamentarul Iuliu Winkler.

Cei trei au analizat situatia politica din Romania, deputatii UDMR subliniind faptul ca formatiunea politica din care fac parte considera important sprijinul PPE la alegerile pentru Legislativul european care vor avea loc in Romania in 7 iunie”, se arata intr-un comunicat de presa emis, miercuri, de UDMR.

Cu acest prilej, Borbely Laszlo l-a anuntat pe Antonio Lopez Isturiz ca UDMR va avea la europarlamentare o lista reprezentativa pentru intreaga comunitate maghiara si i-a transmis liderului PPE speranta UDMR cu privire la faptul ca ”lista solidaritatii maghiare” va asigura o prezenta puternica a comunitatii in Parlamentul European, transmite NewsIn.

Potrivit comunicatului, secretarul executiv PPE i-a asigurat pe cei doi parlamentari ca popularii europeni vor sustine Uniunea in campania electorala, apreciind, in acealasi timp, prezenta si importanta UDMR in politica romaneasca si in cadrul PPE.

In cadrul intrevederii avute si cu vicepresedintele PPE Corien Wortmann-Kool, parlamentar european olandez, responsabil pentru relatia cu partidele membre ale PPE, Borbely Laszlo si Iuliu Winkler au informat-o pe aceasta despre congresul UDMR care va avea la Cluj in 25 aprilie. Cei doi i-au spus lui Corien Wortmann-Kool ca acest congres va fi important si din perspectiva europeana, deoarece in cadrul lucrarilor se va adopta un document despre situatia in Uniunea Europeana a comunitatii maghiare din Romania.

Borbély si Winkler au mai vorbit si despre faptul ca este important ca relatia dintre PPE si parlamentarii europeni ai comunitatii maghiare din Romania sa ramana foarte buna si sa se sustina reciproc.
La randul sau, vicepresedintele PPE Wortmann-Kool i-a asigurat pe cei doi de sustinerea PPE la alegerile europene.

Deputatul Borbely Laszlo a participat marti, 17 martie, la Bruxelles, conferinta ”Forum pentru Economia din Bazinul Carpatic”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.