Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat astazi ca, in problema salariilor, pensiilor si a formelor de asistenta sociala, Romania are capacitatea de a-si rezolva singura problemele, fara sa fie impinsa "de afara" si ca nu crede ca "FMI ne va impinge la lucruri care sa depaseasca cadrul firesc", transmite NewsIn.

"Din punctul de vedere al fondurilor de salarii, avem capacitatea de a gasi o solutie fara sa fim impinsi de afara.

N-am auzit pe nimeni sa se planga de faptul ca s-au inghetat salariile demnitarilor, iar in ceeea ce priveste salariile mici, nicio clipa nu s-a pus problema pastrarii la actualul nivel. N-am niciun dubiu ca orice om rational ar putea sa faca vreo presiune pe un salariu de 6-7 milioane. (...)

Cred ca nimeni nu va putea sa ne ceara vreodata sa renuntam la pensia sociala minima garantata. E deja o masura tintita catre cele mai sarace persoane, nu cred ca-si va permite cineva sa ne intrebe de ce am introdus aceasta masura", a declarat ministrul la o dezbatere a PSD cu sindicatele si pensionarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.