Fostul lider PPRM Corneliu Ciontu a anuntat ieri ca a inceput actiunea de strangere de semnaturi necesare inscrierii la tribunal a noii formatiuni politice intitulate Partidul Popular (PP). El a precizat ca se va intalni cu reprezentantii a 11 filiale (dintre care cinci fosti presedinti de filiale PRM, doi presedinti interimari si reprezentanti ai altor filiale care si-au dat demisia din PRM) pentru a le fi inmanate listele ce urmeaza a fi completate cu semnaturi.

Ciontu a mentionat ca filialele cu ai caror exponenti se va intalni intr-o prima etapa sunt Arad, Iasi, Vrancea, Botosani, Olt, Mures, Prahova, Constanta, Gorj, Dolj si Ilfov. El a adaugat ca saptamana viitoare va avea loc o a doua intalnire cu reprezentanti ai altor filiale pe care nu a dorit sa le nominalizeze si a precizat ca acestia vor face parte din "Comitetul de initiativa pentru infiintarea Partidului Popular".

Deputatul independent a specificat ca programul noului partid va fi diferit de proiectele si de programele politice ale tuturor celorlalte formatiuni care doresc, in perspectiva, sa fie afiliate grupului parlamentar al PPE. "Deocamdata suntem deschisi dialogului informal cu absolut toate fortele politice, dar nu vom negocia decat in momentul in care vom avea identitate politica, cand vom fi consfintiti ca partid si vom avea primul congres", a mai spus Ciontu.

Grupul independent al ex-peremistilor din Camera Deputatilor a solicitat, ieri, in sedinta Biroului Permanent, acordarea drepturilor ce i se cuvin in aceasta calitate. "Dorim partajul cu noul grup PRM asupra a tot ce revine unui grup, de la minutele care revin per deputat la luat cuvantul in plen, pana la partea care ni se cuvine de a participa, ca grup independent, prin reprezentant, in sedintele Biroului Permanent, in comisii si la tot ce deriva din drepturile unui grup care face parte din structura Camerei", a precizat deputatul Anghel Stanciu. La randul sau, Ciontu a mentionat ca, in plenul Camerei Deputatilor de marti, saptamana viitoare, inca 4 parlamentari peremisti urmeaza sa-si anunte demisia din PRM si trecerea la grupul de independenti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.