"Europa nu-si poate permite sa se sustraga de la obligatiile pe care si le-a asumat, cu atat mai putin cand este vorba de propriul continent. Acest lucru este si ramane valabil si pentru Romania si Bulgaria (...). Intreaga strategie vizand Balcanii se bazeaza pe aceasta ancorare a perspectivei europene", a declarat seful diplomatiei germane, Joschka Fischer, dupa o intrevedere avuta la Washington cu consilierul pentru securitate nationala, Stephen Hadley, relateaza principala revista politica germana, "Der Spiegel".

Criza din cadrul Uniunii Europene a fost una din principalele teme abordate de Fischer in cadrul convorbirilor cu oficialii americani. Autoritatile de la Washington si-au exprimat ingrijorarea fata de periclitarea perspectivelor de aderare a Turciei la UE, precum si fata de dispersarea "efectului stabilizator" al Uniunii Europene in Balcani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.