Grupul social-democrat va sustine o initiativa legislativa a deputatului Tudor Ciuhodaru, initiativa conform careia actele de violenta comise impotriva medicilor aflati in exercitiul atributiilor de serviciu sunt considerate ca infractiune si vor fi pedepsite conform Codului Penal.

Tudor Ciuhodaru sustine ca numarul agresiunilor impotriva medicilor a crescut apreciabil in ultima perioada si ca ar exista medici care au murit la datorie. El a mentionat cazul lui Dan Veleclean din Timisoara, care a murit injunghiat. Initiativa legislativa prevede introducerea unui nou articol in Legea 95 din 2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu urmatorul cuprins: "Lovirea sau orice alte acte de violenta, precum si vatamarea corporala savarsite impotriva medicului aflat in exercitiul desfasurarii atributiilor de serviciu ori pentru alte fapte indeplinite in timpul desfasurarii atributiilor de serviciu, constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor Codului Penal".

Ciuhodaru sustine ca reglementarile actuale sunt insuficiente si nu asigura suficienta protectie cadrelor medicale, deoarece multe agresiuni sunt socotite drept contraventii, iar in multe cazuri victimele trebuie sa depuna plangere penala pentru ca politia sa cerceteze un caz. De asemenea, tratarea ca infractiuni a acestor violente ar putea sa aiba un rol de preventie, eventualii agresori gandindu-se de doua ori inainte de a recurge la violenta, transmite NewsIn.

"Sanctionarea actelor de violenta indreptate impotriva medicilor la datorie ar descuraja aceasta agresvitate permitand personalului medical sa poata actiona eficient in interesul pacientului", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.