Premierul a solicitat deputatilor PNL sa urgenteze declansarea procedurilor de revocare din functie a lui Nastase. Ei ar urma sa apeleze la un truc legislativ.

Tariceanu este extrem de nemultumit de "piedicile" si tragerile de timp de care uzeaza Nastase in calitatea sa de presedinte de Camera. Termenul dat de Tariceanu deputatilor liberali pentru schimbarea sa din functie, 30 iunie 2005, este insa dificil de atins. Comisia care lucreaza la proiectul de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor, proiect care usureaza schimbarea din functie a lui Nastase, trebuia sa-l predea pe 31 martie. Acest lucru nu s-a putut realiza si ultimul termen acordat este 1 septembrie. Pina ieri, erau lucrate 13 articole din peste 200, deci sansele ca Nastase sa fie urgent schimbat pe noul regulament sint aproape zero.

Se pare ca liberalii vor uza de o alta prevedere legala. Vor depune un proiect de hotarire (procedura fiind similara oricarei initiative legislative parlamentare) care ar viza doar reglementarea revocarii membrilor Biroului Permanent, inclusiv a presedintelui Camerei. Daca proiectul de hotarire intra miercuri, 15 iunie, in Biroul Permanent si se aproba trimiterea lui la Comisia de regulament, numai in cazul in care cei din PSD nu vor trage de timp - ceea ce este de asteptat - va putea prinde ultimul plen al Camerei Deputatilor din aceasta sesiune.

Geta Ionescu, secretara la Camera Deputatilor

Pe de alta parte, PNL a anuntat ieri ca Geta Ionescu a fost nominalizata pentru functia de secretar general al Camerei Deputatilor. In prezent, Geta Ionescu este secretar de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul. Postul de secretar general este vacant de un an de zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.