Deputatul PNL Alina Gorghiu a depus, marti, in plen, motiunea simpla pe educatie initiata de grupul deputatilor liberali si intitulata "Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu, istoria se repeta", aratand ca acest demers se vrea o reactie la "balbaielile" ministrului Educatiei.

Alina Gorghiu a inmanat presedintelui de sedinta, Ioan Oltean, motiunea simpla anuntata de liberali, ce vizeaza domeniul educatiei, relateaza NewsIn.

Social-democratul Anghel Stanciu a contestat depunerea motiunii, aratand ca deputatul liberal nu trebuia sa faca referire la continutul acesteia. Stanciu a spus ca, in opinia lui, motiunea nu a fost depusa in plen si ca, de fapt, aceasta "ar putea sa implice o scrisorica". Ioan Oltean a contestat afirmatiile social-democratului, sustinand ca motiunea a fost depusa respectand prevederile legale si a pus zelul liberalei Alinei Gorghiu de a comenta pe marginea textului pe seama lipsei sale de experienta parlamentara.

Conducerea PNL a decis, luni dimineata, in unanimitate, sa depuna marti o motiune simpla pe educatie, a declarat secretarul general al PNL, Dan Motreanu.

La randul ei, deputatul PNL Alina Gorghiu a subliniat ca motiunea simpla are semnaturile tuturor deputatilor din grupul de la Camera Deputatilor, iar textul va fi definitivat marti. Ea a adaugat ca se va cere revocarea unor ordine ale ministrului Educatiei, referitoare la orele de istorie scoase din programa, la orele de educatie fizica si sport, de limba straina "scoase din trunchiul comun".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.