Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat luni, ca atacurile sale la adresa presedintelui Traian Basescu, in contextul alegerilor prezidentiale din acest an, nu se resimt in coalitia dintre PDL si PSD, colaborarea acestora reprezentand un subiect "separat".

"Cred ca le separam, lucrurile. Buna guvernare reprezinta o obligatie a celor doua partide, iar relatia cu presedintele Romaniei in perspectiva alegerilor prezidentiale reprezinta un alt subiect (...) Avem un partenertiat pentru Romania pe care dorim sa-l respectam. Atata vreme cat vom fi parteneri egali si vom fi tratati cu respect si cu deferenta, vom raspunde cu aceeasi moneda", a raspuns Mircea Geoana la sfarsitul BPN al PSD, intrebat daca atacurile sale impotriva presedintelui Basescu afecteaza in mod negativ coalitia de guvernare dintre PDL si PSD. El a mai adaugat ca nu au avut loc discutii cu PDL pe tema campaniei pentru alegerile prezidentiale, transmite NewsIn.

Presedintele PSD a mai spus ca, in opinia sa, "acest moment guvernarea se afla pe un fagas corect". "De aceea, ne vom concentra pentru o buna guvernare, ne vom achita de obligatiile noastre de partid de stanga intr-un moment dificil pentru tara si sunt convins ca acest lucru va fi benefic pentru populatia Romaniei", a declarat Geoana.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni, dandu-i dreptate lui Mircea Geoana, ca Traian Basescu n-a facut decat rau ca sef de stat si ca nu este omul de care sa aiba nevoie tara."Aprecierea lui Geoana e corecta, tara a avut de pierdut in acesti cinci ani de zile cu prezenta domnului Basescu la Cotroceni. El este un om conflictual, care n-a facut decat rau, n-a stiut sa convietuiasca cu proprii sai aliati si el a generat toata aceasta stare conflictuala. E un om al conflictului, nu stie sa traiasca, sa convietuiasca cu propriii sai consilieri, l-au parasit toti consilierii, nu e omul de care sa aiba nevoie tara, ca sa fie factor coagulant, al dialogului politic, al conlucrarii tuturor institutiilor statului si al dialogului cu societatea civila", a declarat fostul presedinte, recunoscand ca atacurile intre partenerii de coalitie ar putea duce chiar la ruperea acesteia.

Iliescu i-a mai dat dreptate presedintelui PSD care spusese ca de cele mai multe ori conlucrarea cu PDL este dificila.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat duminica la Realitatea TV ca presedintele Basescu si-a epuizat "potentialul de schimbare" si "menirea politica pozitiva" si ca, de aceea, el trebuie sa plece in decembrie.

"Din punct de vedere a ceea ce poate sa aduca acestei tari, Traian Basescu si-a epuizat potentialul de schimbare pozitiva. E un lucru evident pentru toata lumea. (...) Este un presedinte care si-a epuizat menirea politica pozitiva si in decembrie trebuie sa plece. Schimbarea din decembrie este esentiala pentru Romania ca sa iasa din criza mai repede", a declarat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.