Conducerea PNL a decis, luni dimineata, in unanimitate, sa depuna marti o motiune simpla pe educatie, a declarat secretarul general al PNL, Dan Motreanu.

La randul ei, deputatul PNL Alina Gorghiu a subliniat ca motiunea simpla are semnaturile tuturor deputatilor din grupul de la Camera Deputatilor, iar textul va fi definitivat marti. Ea a adaugat ca se va cere revocarea unor ordine ale ministrului Educatiei, referitoare la orele de istorie scoase din programa, la orele de educatie fizica si sport, de limba straina "scoase din trunchiul comun".

Opriti haosul din invatamant!

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat, lunea trecuta ca, in cadrul conducerii partidului, a existat o discutie "de principiu" despre initierea unei motiuni simple pe educatie, dar o decizie clara va fi luata intr-un viitor Birou Politic Central, transmite NewsIn.

La randul sau, deputatul PNL Alina Gorghiu a prezentat, in calitate de vicepresedinte al Comisiei pentru abuzuri, o petitie care va fi depusa de un grup de profesori de istorie din tara. "Istoria a fost stearsa pur si simplu din orarul elevilor de clasa a XII-a, la putin timp dupa ce orele de educatie fizica, dirigentie si limba straina au fost scoase din programa obligatorie. Potrivit Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, din 2 martie 2009, istoria nu se mai gaseste in aria curriculara de la invatamantul pentru ciclul superior al liceului, filiera tehnologica", a precizat ea, adaugand ca, drept urmare, in aproximativ 80% din invatamantul liceal romanesc nu se va mai studia istoria in clasa a XII-a.

Andronescu: Motiunea PNL este o incercare de a impiedica reforma in Educatie

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, considera ca motiunea pe educatie pe care PNL a anuntat ca o va depune, marti, la parlament, este o incercare a acestui partid de a impiedica reforma, dupa ce ministrii liberali ai invatamantului nu au avut niciun fel de realizari.

"Motiunea PNL este un subterfigiu politic si ma mira ca, dupa patru ani in care membrii acestui partid nu au facut nimic pentru scoala romaneasca, acum incearca sa impiedice reforma", a precizat, pentru NewsIn, Andronescu.

Potrivit ministrului Educatiei, unele dintre motivele pentru care PNL va depune motiunea pe educatie nu mai sunt de actualitate. De pilda, intentia initiala a ministerului de a scoate ora de istorie de la clasa a XII-a la liceele tehnologice a fost anulata in urma discutiilor de saptamana trecuta cu sindicatele, spune Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.