Seful PSD Bucuresti il acuza pe seful statului ca a generat criza ministrilor de la Interne pentru a pune mana pe fostul "doi si-un sfert".El sustine ca PSD este pregatit sa intre in Opozitie, daca PDL nu il va respecta ca partener de guvernare

Invitat la intalnirile cu edito­rialistii ZIUA, primarul sec­torului 5 sustine ca Traian Basescu a fost in spatele demisiilor ministrilor PSD din fruntea Ministerului de Interne, deoarece s-a opus numirilor facute de social-democrati.

Marian Vanghelie ii prevede sefului statului un final cumplit, dupa ce va fi invins la alegerile preziden­tiale de Mircea Geoana. In privinta acordului cu FMI, el avertizeaza ca vor exista mari probleme pentru ministerele gestionate de PSD, care vor intra sub supravegherea Fondului. Liderul pesedistilor din Capitala recunoaste ca motto-ul dupa care se ghideaza in politica este "vreau putere, nu bani".

L-ati propus pe generalul Mincu Silvestru secretar de stat la Interne. Doi ministri PSD au refuzat sa accepte aceasta nominalizare si si-au dat demisia.
Ce s-a intamplat?

Eu cred ca acei doi ministri care l-au refuzat au un singur nume: Traian Basescu. Ca sa ne lamurim. Am renuntat la aceasta nomina­lizare pentru ca era mult mai important ca aceasta Coalitie sa functioneze pentru Romania si sa nu stam blocati intr-un secretar de stat pe care nu il dorea Traian Basescu sau pentru ca acesta nu dorea un anumit director la "doi si-un sfert". Repet, acei ministri, daca nu doreste sa spuna nimeni, au un singur nume: Traian Basescu.

Liviu Dragnea a solicitat, inainte sa accepte functia de ministru de Interne, sa aiba mana libera pentru numirile din Minister?

S-au discutat foarte multe lucruri. Va spun romaneste. Pro­blema de la Ministerul de Interne se numeste Traian Basescu. Nu PSD, nu Vanghelie, nu Liviu Dragnea, nu Mircea Geoana sau altii care au mai fost vehiculati.

Totusi, Dragnea a sustinut ca i-au fost impusi anumiti oameni de partid.

In Ministerul de Interne, ca si pentru celelalte ministere, s-au facut propuneri de catre organizatiile teritoriale. Intr-un fel sau altul, Bucurestiul a candi­dat pentru Ministerul Invataman­tului si a venit cu un om si pentru Ministerul de Interne. Nu neaparat ca exista un interes al lui Marian Vanghelie. A existat un interes ca discutiile sa se duca intr-un anumit sens, pentru ca eu cred ca presa nu a dorit, desi cunoaste, sa spuna ca Traian Basescu este cel care vrea sa faca jocurile la "doi si-un sfert" si la Ministerul de Interne. Sunt lucruri pe care nu le spune nimeni, dar sunt reale.

V-a reprosat ceva Liviu Dragnea?

Nu avea ce sa imi reproseze. Eu am o relatie foarte buna cu Liviu Dragnea, l-am sustinut si mie imi pare rau ca el nu a ramas ministru acolo pentru ca nu se punea problema intre noi ca sa ne impunem ceva. Asta s-a denaturat si s-a dus catre zona presei. Deci, intre noi erau niste relatii, nu insemna ca impunem pe X sau Y, ci era vorba de o gandire comuna, cum gandim si descentralizarea, cum gandim cine sa fie inspector la Invatamant nu stiu unde, cum gandim aceste lucruri asa s-a gandit si asta.

Inseamna ca PSD Bucuresti l-a propus pe Mincu Silvestru lui Dragnea, acesta l-a propus mai departe premierului Boc si presedintelui Basescu si acestia
l-au refuzat?

Ati inteles. Asa este.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.