Secretarul general al Organizatiei de Tineret a PD-L, Elena Basescu, a cerut drept la replica pentru un articol publicat de agentia Associated Press, apreciind ca materialul respectiv aduce atingere onoarei si reputatiei sale, dar si a tatalui sau si Romaniei.

Solicitarea de acordare a dreptului la replica survine dupa ce Associated Press a publicat un articol semnat de Alison Mutler, articol in care se spune ca “fiica ostentativa a presedintelui Romaniei cauta loc in UE”, “Elena Basescu topaie pe catwalk, petrece in cluburi pana la orele diminetii si mutileaza gramatica”.

De asemenea, autoarea sustine ca fiica presedintelui este folosita de PD-L pentru a obtine voturi la alegerile europarlamentare din toamna. “De asemenea, nu este sigur ca tot ceea ce face este ca urmare a propriilor decizii. In luna decembrie, ea s-a despartit de iubitul ei, Andrei Hrebenciuc - fiul unuia dintre rivalii tatalui ei”, mai scrie Alison Mutler.

“Deci, este ea aceea de care nevoie Parlamentul European? Candideaza pentru un loc, desi un critic a considerat-o ca o papusa Barbie”, mai scrie corespondentul Associated Press.

In replica, Elena Basescu sustine ca articolul este defaimator la adresa sa, a tatalui ei si produce daune imaginii Romaniei.

"Elena Basescu considera ca articolul este defaimator atat la adresa persoanei sale, cat si la adresa tatalui sau, Presedintele Romaniei Traian Basescu. Elena Basescu apreciaza ca, prin expunerea de care a beneficiat articolul Associated Press in presa mondiala, a fost lezata nedrept imaginea Romaniei", se arata intr-un comunicat semnat Elena Basescu.

Secretarul general a trimis si agentiei Associated Press si un drept la replica, in sprijinul caruia invoca articolele 12 si 21 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Articolul 12 se refera la dreptul fiecarui persoane de a-si pastra reputatia si onoarea intacte, in timp ce articolul 21 garanteaza accesul egal al cetatenilor la functiile publice.

"Aprecierile publicate de AP le apreciez ca aducand atingere onoarei si reputatiei mele ori familiei mele, drepturi consfintite, de asemenea, in Declaratia drepturilor omului (...) Exprimarile folosite de AP precum 'Fiica ostentativa a presedintelui Romaniei cauta loc in UE', 'Elena Basescu topaie pe catwalk, petrece in cluburi pana la orele diminetii si mutileaza gramatica' sunt peiorative pe care le consider menite sa aduca atingere si reputatiei tatalui meu si functiei de sef al statului pe care o detine", afirma Elena Basescu in textul dreptului la replica remis Associated Press.

De asemenea, fiica presedintelui contesta acuzatiile legate de calificarea sa ca posibil europarlamentar mentionand ca a studiat stiintele economice si a absolvit un master in stiinte politice. In plus, aminteste si de activitatea ca stagiar la Parlamentul European. "Cele opt luni de activitate permanenta in cadrul Parlamentului European imi confera un minimum de experienta necesara unui candidat pentru functia de europarlamentar", mai spune Elena Basescu.

Ea a trimis o scrisoare si cotidianului italian "La Reppublica", care a preluat, pe 13 martie, articolul publicat de Associated Press si l-a ilustrat cu doua fotografii. "Una dintre imagini insa nu ma reprezinta pe mine: este vorba despre familia Columbeanu.

Consider ca este doar o eroare si va solicit respectuos sa faceti corecturile necesare precum si excluderea imaginilor cu familia Columbeanu ce ar putea ilustra in arhiva publicatiei dumneavoastra articolul referitor la persoana mea", cere fiica presedintelui in textul scrisorii trimise catre "La Reppublica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.