Disputele politice dintre putere si opozitie se transpun la nivelul sedintelor Biroului Permament, in cursul celei de miercuri tensiunile exprimandu-se prin remarci de genul "Mai fratilor, ce-ati patit?! V-a cazut in cap o piatra azi-noapte?!",din partea viceliderului grupului PNL, Eugen Nicolaescu.

Replica a avut loc in sedinta de miercuri a Biroului Permanent, care a fost ocupata 40 de minute cu discutarea modului de asezare pe scaunele din sala de sedinte, dupa ce presedintele Roberta Anastase a refuzat sa mai stea langa deputatul PSD Adrian Nastase, pe motiv ca acesta "isi exercita puterea prin formalisme". Incidentul nu este insa consemnat in stenograma sedintei.

In schimb, sunt consemnate alte replici acide, care au pornit de la problemele semnalate de catre liderul grupului UDMR din Camera, Marton Arpad, in numele colegilor deputati. "Exista o hotarare mai veche: nu se filmeaza in sala de mese. Sper ca ieri a fost o zi de exceptie si nu va fi o revenire asupra unei decizii a Biroului permanent", a fost una dintre chestiunile ridicate de udemerist. "Avem un contract cu aeroportul. O parte a aeroportului este acoperita; acolo pot opri anumite taximetre. Deci atunci cand ploua cei care iau acele taximetre pot sa se urce in taxiuri fara sa ii ploua. Deputatii merg altundeva, ca n-au dreptul sa opreasca masinile noastre", a fost a doua chestiune ridicata de Marton, dezbatuta si anterior in cadrul conducerii Camerei Deputatilor, transmite NewsIn.

Subiectele ridicate de liderul UDMR, in numele deputatilor, l-au deranjat insa pe chestorul Camerei Deputatilor, democrat-liberalul Gheorghe Albu, care a subliniat ca sedinta se prelungeste cu chestiuni care nu tin de competenta Biroului Permanent. "(...) riscam sa pierdem timpul aici, sa tocam timpul, si am inceput sa il tocam de cateva sedinte asa, pe probleme importante poate pentru fiecare deputat in parte, dar care nu fac obiectul Biroului permanent, efectiv", a comentat Albu, explicand ca problemele udemeristului tin de Secretariatul General.

In incercarea de a readuce discutia la ordinea de zi, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a facut eforturi de a-i da cuvantul vicepresedintelui BP, Adrian Nastase, pentru a-si prezenta proiectul de modificare a Regulamentului. Intentia Robertei Anastase a ramas insa fara finalitate, din cauza interventiei fostului ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, iritat de atitudinea lui Albu.

"Unii din membrii Biroului permanent, dupa opinia mea, cred ca nu se poarta nici colegial, nici intr-un mod, as spune, care sa tina cont de respect, pentru ca, daca suntem aici in calitate de lideri de grup, nu venim de capul nostru si degeaba (...) Daca ii deranjam cand ridicam anumite probleme ale deputatilor, pai ar fi bine sa plece dansii, atunci! Pentru ca noi raspundem toti in fata grupurilor care ne-au ales", a spus Nicolaescu.

El si-a aparat colegul de opozitie, Marton Arpad, si le-a atras atentia membrilor Biroului Permanent ca doleantele deputatilor, daca nu pot fi rezolvate in BP, atunci vor fi prezentate in conferinta de presa. " (...) le spunem la presa pe hol ca domnii din Biroul permanent nu vor sa le auda", a afirmat Nicolaescu.

Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, s-a simtit si ea atinsa de modul in care Gheorghe Albu a tratat problemele deputatilor. "Poate nu-i nevoie de noi (liderii grupurilor parlamentare - n.r.) si nu mai venim deloc! (la sedinta Biroului Permanent - n.r.)", a declarat ea, fiind secondata de Eugen Nicolaescu: "Nu mai venim deloc! Nu se poate asa ceva!". "Doamna, nu suntem copii! Mai fratilor, ce-ati patit?! Vi s-a intamplat ceva?! V-a cazut in cap o piatra azi-noapte?!", si-a incheiat fostul ministru interventia, parasind sala de sedinta.

"Doamna Aura Vasile, cred ca nu m-am luat de dumneavoastra vreodata. (...) Eu nu am spus de prezenta liderilor aici, ci am spus de problemele ridicate", a incercat Gheorghe Albu sa calmeze spiritele. "Sedinta de azi a inceput prost si se termina si mai prost", s-a resemnat el, invocand legile lui Murphy.

In ciuda explicatiilor primite, Aura Vasile a continuat discutia, inclusiv cu un membru al conducerii absent de la sedinta. "Vreau sa va spun ceva si dumneavoastra si domnului Cezar, si imi pare rau ca dansul nu este, si nu am vrut sa mai intru in polemica cu el: pozitiile pe care le aveti in acest Birou permanent nu le-ati castigat prin concurs. Sa fie clar!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.