Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a anuntat, joi, ca isi pregateste candidatura la Presedintia Romaniei, la alegerile de la sfarsitul acestui an.

Prezent la Constanta, in cadrul turneului pe care l-a inceput in urma cu doua zile, in mai multe judete, pentru strangerea de semnaturi si consolidarea unor comitete de initiativa in vederea inscrierii la tribunal a viitorului sau partid politic, Cozma a declarat, ca in luna decembrie va avea suportul unui autentic partid de stanga - muncitoresc, pentru candidatura sa la functia de presedinte al Romaniei, transmite Agerpres.

"Mi-am inceput acum, de la Constanta, marsul prin 23 de judete ale tarii, in cadrul caruia voi strabate 2. 547 de km, pentru a strange semnaturi pentru partid si a-mi face cunoscuta intentia de candida la Presedintie", a declarat Cozma.

Intrebat despre doctrina viitoarei formatiuni politice, fostul lider sindical a declarat ca va fi un partid autentic de stanga, dupa modelul european consacrat, repudiind orice sorginte comunista.

"Partidul va fi unul asemenea Partidului Muncitorilor din Franta, in care se vor regasi, in primul rand toti cei care-si vand forta de munca pe un salariu, indiferent daca sunt muncitori direct productivi, functionari sau intelectuali, muncitorii cooperatori, fermieri, someri, dar alaturi de noi au loc si micii intreprinzatori privati, principalul nostru tel fiind apropierea clasei de jos, a saracilor, de bogati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.