Ministrul de Externe a fost informat de catre presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania ca la Summitul pentru Democratie, Toleranta si Drepturile omului de la Geneva se intentioneaza prezentarea si adoptarea unei “Declaratii” cu caracter rasist, xenofob, ant-semit si anti-israelian.

Cristian Diaconescu a acordat miercuri o audienta de informare si schimb de opinii presedintelui Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Aurel Vainer, presedintelui B’nai B’rith Romania, Jose Iacobescu si presedintelui FAN, Nasty Vladoiu.

Subiectul principal al dialogului l-a constituit participarea delegatiei Romaniei la “Summit-ul pentru Democratie, Toleranta si Drepturile omului (Durban II)”, de la Geneva, din perioada 22-24.04.2009.

In comunicatul de presa trimis redactiei 9am se arata ca in cadrul discutiilor purtate, Aurel Vainer, Jose Iacobescu si Nasty Vladoiu au propus ca delegatia Ministerului de Externe la acest eveniment, sa acorde o atentie speciala problemelor discutate si sa sprijinie adoptarea unei “Declaratii” care, in mod obiectiv, sa propuna masuri concrete pentru eliminarea manifestarilor si actiunilor anti-semite, rasiste, xenofobe si anti-israeliene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.