Viorel Hrebenciuc dezvaluie cum penelistii si pesedistii si-au desenat colegiile dupa interese .

"Noi, cei de la PSD si PNL, ne-am trasat colegiile in asa mod incat sa fim avantajati. De ce sa ne ascundem? A fost un proiect de lege conceput dupa principiul proportionalitatii, facut pentru partidele care sunt pe locurile doi si trei in sondaje.

Oricum, a ramas si a treia entitate, pentru PDL, deci s-au conturat colegii clare si pentru aceasta formatiune", a dezvaluit ieri seful deputatilor pesedisti, Viorel Hrebenciuc, manevrele castigatoare la primele alegeri parlamentare desfasurate in Romania dupa sistemul uninominal.

Cel supranumit "maestrul combinatilor" a marturisit - fara a fi contrazis de reprezentantii celorlalte partide prezenti la dezbaterea privind votul uninominal, organizata la Bucuresti de Asociatia Specialistilor in Comunicare Politica (ASCP) - ca trasarea colegiilor uninominale a fost atent facuta, astfel incat PSD si PNL sa nu aiba emotii la urne.

"Am previzionat ca vom lua 115 mandate si am luat 114", a subliniat Hrebenciuc precizia calculelor in cazul echipei deputatilor pesedisti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.