In ciuda proaspetei deczii luate de Parlament privind trecerea sa sub urmarire penala, deputatul PSD, Adrian Nastase nu pare preocupat de acest lucru, ci se gandeste la alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului.

Fostul premier nu conteneste cu acuzatiile si criticile la adresa presedintelui Basescu, in special dupa discursul sau de luni din Parlament. Acesta sugereaza, intr-un mesaj scris pe blogul sau, ca Basescu ar trebui sa isi asume macar putin din responsabilitate cand vine vorba de situatia dificila a Romaniei.

"Toate cifrele alarmante prezentate in acest raport sunt dovezi critice ale activitatii sale de presedinte-jucator. Nu am auzit nici un fel de mea culpa. Nici un fel de asumare de responsabilitate pentru ultimii 4 ani, in care a nasit guvernul scos ca principalul responsabil pentru situatia actuala din tara", scrie Nastase.

Deputatul PSD considera ca Basecu ar trebui sa se faca responsabil si pentru "masurile de austeritate preferential, pe care le suporta mai mult cei care au ramas fara slujba sau cu salariul diminuat, mai degraba decat cei din propriul sau staff".

Nastase sustine ca toate declaratiile presedintelui sunt menite pentru a-si fabrica mai multa publicitate in vederea alegerilor prezidentiale de la finalul acestui an. Acesta mai sustine si ca raportul prezentat de catre Traian Basescu in Parlament ascunde de fapt "nereusita sa politica".

"Ca intotdeauna, prin faptul ca el prezinta datele problemei, presedintele se proiecteaza ca exterior problemei si indispensabil solutiei. Dar, la fel ca ciobanul care a strigat dupa ajutor, invocand lupul de prea multe ori, s-ar putea ca presedintele sa gaseasca foarte putini politicieni dispusi sa se lase pacaliti din nou. Si mult mai putini alegatori decat si-ar imagina", este de parere Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.