Guvernul si-a propus sa inceapa in aceasta primavara procesul de descentralizare a administratiei locale. Premierul Emil Boc a anuntat duminica seara ca in aproximativ doua luni se vor finaliza consultarile cu structurile de specialitate ale autoritatilor locale, iar pana pe 4 mai se vor intocmi primele acte normative in acest sens.
"Pe diverse componente, vom pregati cadrul normativ pana in luna mai, iar pe alte componente, din toamna acestui an si la inceputul anului viitor aceste competente ale puterii centrale vor fi trecute spre guvernarea locala", a tinut sa precizeze Boc.

Acesta a afirmat ca "principiile de descentralizare sunt doua: transferarea atributiilor si competentelor de la autoritatile centrale spre autoritatea cea mai apropiata de cetatean, primarie, consiliu local, consiliu judetean, si transferul de resurse financiare catre comunitatile locale pentru ca aceste atributii sa fie exercitate".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.