Situatia filialei Buzau a PSD, unde seful organizatiei, Ion Vasile, este acuzat de deputatul Carmen Moldovan ca a facut declaratii care intretin o stare de conflict in partid, va fi discutata marti de conducerea centrala a PSD, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

La intalnire vor participa Mircea Geoana, presedintele PSD Buzau, Ion Vasile, presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, primarul municipiului, Constantin Boscodeala si deputatul de Buzau, Carmen Moldovan.

Luni, in BPN, problema situatiei din filiala a fost ridicata atat de Moldovan, deputat de Buzau, cat si de presedintele Ion Vasile. Carmen Moldovan a sustinut ca ar trebui organizate alegeri pentru sefia filialei, iar senatorul PSD a aratat ca nu sunt motive ca el sa fie schimbat pentru ca a fost ales legitim si a avut si rezultate la alegeri. In plus, mai spun aceleasi surse, Ion i-ar fi reprosat deputatei ca incearca sa faca ordine la Buzau, in conditiile in care ea nu este membru al organizatiei, ci al PSD Bucuresti sector patru.

Tensiunile din filiala, mai vechi, au fost reactivate dupa ce senatorul Ion Vasile a declarat la sfarsitul saptamanii ca a primit de la un coleg de partid suma de 200.000 de euro pentru a asigura instalarea ca prefect a lui Petre Emanoil Neagu, fost lider al PNL Buzau. Vasile il sustine pentru aceasta functie pe Valeriu Ungureanu, fost subprefect si deputat intre anii 2004-2008, care a fost desemnat prin vot de Consiliul Judetean al formatiunii pentru acest post.

Sambata, dupa declaratiile senatorului, Carmen Moldovan a declarat la Geoagiu ca va cere onvocarea unei conferinte judetene extraordinare la Buzau, pentru alegerea unui nou presedinte, si ca senatorul intretine e o atmosfera conflictuala in organizatie.

Potrivit presei locale, la nivelul PSD Buzau exista o disputa intre cei grupati in jurul lui Ion Vasile si cei din jurul lui Victor Mocanu, fost membru PDL pana la alegerile locale. Presa centrala a scris ca Geoana ar vrea sa il schimbe pe Ion Vasile din functie, ca reprezentant al vechii garzi din partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.