Alesii nu stiu daca e bine sa luam bani de la Fondul Monetar. In discursul de astazi din Parlament, presedintele Traian Basescu ar putea invoca posibilitatea unui imprumut extern. Economistii spun ca am avea nevoie de 15 miliarde de euro.

"Va fi o optiune a Parlamentului, a romanilor, daca ne punem o centura de siguranta”, a declarat seful statului. PSD este iritat ca negocierile sunt netransparente.

Mircea Geoana a reclamat ca nu a avut loc o discutie in coalitie despre FMI. Fostul presedinte Ion Iliescu a precizat ca este inacceptabil "sa plece o delegatie pentru a discuta cu FMI, fara ca presedintele Senatului sa stie, fara un mandat al delegatiei”.

PSD solicita o dezbatere publica si eventual, un vot in Parlament pentru imprumut.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL) considera ca Legislativul ar putea vota imprumutul. Un acord cu FMI ar imunatati rating-ul de tara, spune Cezar Preda, iar fondurile ar putea fi folosite in infrastructura si pentru investitii.

Opozitia se impotriveste

PNL este potrivnic imprumutului si votarii acestuia in Parlament. Fostul ministru Eugen Nicolaescu prefera imprumuturi de la BEI si BERD, iar Bogdan Olteanu spune ca guvernul trebuie sa isi asume raspunderea pentru imprumut, nu Parlamentul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.