CJ Constanta a impus plata unei roviniete locale pentru toate drumurile judetene, mai mare decat taxa pentru drumurile nationale din toata Romania! Si tot in judetul lui Nicusor Constantinescu, prietenul sau Mazare va primi de la amicul amandurora, Nicolae Nemirschi, plajele, cu drept sa le concesioneze.

Vinieta, numita pe malul marii taxa de utilizare a drumurilor judetene, prin paralela cu rovi­nieta - taxa de utilizare a drumurilor nationale, a fost introdusa la finele anului trecut printr-o ho­tarare a Consiliului Judetean Constanta, condus de Nicusor Constantinescu, coleg de necazuri la DNA cu primarul Radu Mazare.

Cat timp masura nu a fost aplicata, asociatiile transportatorilor ru­tieri nu i-au dat atentie.

La finele lunii trecute insa, CJ Constanta a trecut la aplicarea acesteia, ad­ministrand primele amenzi celor care nu pla­tisera taxa de Constanta.

Potrivit HCJ 223/2008, taxa este menita sa asigure veniturile regiei ju­de­tene ce asigura intretinerea drumurilor locale si trebuie platita de catre toti soferii care conduc microbuze de cel putin 9 locuri si de toti soferii autovehiculelor de marfa.

Taxa a fost introdusa pentru a se asigura banii necesari reparatiei acestor drumuri in conditiile in care sumele primite de la bugetul statului cu aceasta destinatie sunt in­­suficiente, sustine CJ Con­stanta. Taxa poate ajun­ge la nivelul de 6.300 de lei pe an, in cazul ca­mi­oa­nelor cu masa maxima au­torizata de peste 20 de tone si al capetelor tractor de auto­trenuri. Nivelul taxei de Constanta este astfel su­perior celui al rovi­nietei nationale. Pe drumurile nationale, posesorii autovehiculelor mentio­nate mai sus platesc 1.210 euro, adica 5.200 de lei.

Pen­tru microbuzele de marfa sub 2,5 tone par­curgerea a 15.000 de kilometri de drumuri na­tionale costa 96 de euro, adica 412 lei, in timp ce pentru traversarea celor 800 de kilometri de dru­muri judetene colegii lui Mazare propun plata unei taxe de 720 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.