Deputatul Adrian Nastase a declarat, sambata, la Geoagiu Bai, ca PSD trebuie sa gaseasca cel mai bun candidat la alegerile prezidentiale, astfel incat Traian Basescu sa nu mai ajunga sef al statului.

"Trebuie sa gasim cel mai bun candidat la prezindentiale, astfel incat Traian Basescu sa nu mai ajunga seful statului. Este important ca Traian Basescu sa plece de la Cotroceni. Cine va fi cel mai bine clasat candidat decid pana la urma alegatorii si sigur ca sondajul ne va arata cine va fi acela si cine va fi intr-o situatie mai buna de a castiga voturile nu doar dintre simpatizantii PSD, ci si dintre cei care sunt anti-Basescu. Urmatoarele saptamani sunt esentiale pentru a lua o decizie corecta si pentru a gasi solutia prin care sa facem astfel incat Traian Basescu sa nu mai obtina inca un mandat la Cotroceni", a declarat Nastase, citat de NewsIn.

Intrebat daca Traian Basescu mai trebuie sa culeaga ghiocei din curtea Cotrocenilor dupa alegerile prezidentiale din acest an - dupa ce liderul PSD Mircea Geoana a spus ca spera ca anul viitor, pe vremea aceasta, el si colegii sai din partid sa culeaga ghiocei "prin curtea unui palat" - Adrian Nastase a spus ca, "dupa cinci ani de cules ghiocei, Traian Basescu ar trebui trimis pur si simplu la plimbare".

"Eu nu stiu daca, pana la urma, culesul ghioceilor intra in fisa postului la Cotroceni. Au fost tot felul de discutii cu ceea ce inseamna fisa postului pentru un presedinte al Romaniei, dar, dincolo de acest lucru, este important ca cel care va culege ghiocei anul viitor de la Cotroceni sa nu fie Traian Basescu. Dupa cinci ani de cules ghiocei, Traian Basescu ar trebui trimis pur si simplu la plimbare cu ocazia alegerilor si datoria noastra in cadrul partidului este sa gasim formula cea mai buna de contracandidat pentru Basescu. Asta este de fapt problema"
, a subliniat Nastase.

El a mai spus ca, dincolo de aceste lucruri, raman discutiile legate de cine ar fi mai bine clasat daca intelegerile anterioare raman valabile. "Dincolo de aceste lucruri, raman discutiile legate de cine ar fi mai bine clasat daca intelegerile anterioare pe care noi le-am avut raman valabile, daca perspectivele pe care le-am stabilit au sens in acest moment".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.