Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat sambata, la Brasov, intentia de a candida la presedintia Romaniei, motivand ca il recomanda lupta dusa vreme de patru ani cu seful statului, din care partidul a "iesit intarit".
"Trebuie sa gasim cea mai buna solutie pentru a-l detrona pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale, pentru ca el nu si-a indeplinit rolul de mediator in societatea romaneasca, fiind primul care a provocat conflictele in societatea romaneasca. Trebuie sa gasim un presedinte care, in loc sa dezbine, sa-i uneasca pe romani. Sunt gata sa-mi asum aceasta misiune, daca voi fi sustinut de colegii de partid", a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit NewsIn Anuntul este facut in plina campanie interna pentru sefia PNL, in care contracandidatul sau, vicepresedintele Crin Antonescu si-a declarat drept atu faptul ca-si doreste presedintia partidului pentru ca, din aceasta calitate, sa candideze impotriva lui Traian Basescu.

Prezent la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Brasov, unde si-a prezentat opiniile in legatura cu privire la viitorul partidului, fostul premier si-a facut publica intentia de a intra in cursa pentru Cotroceni. Tariceanu a argumentat ca are experienta confruntarilor cu Traian Basescu, cu care a dus o permanenta lupta in perioada in care a condus Guvernul.

"M-am luptat in fiecare zi cu el si din aceasta lupta PNL-ul a iesit intarit. Am trecut prin momente dificile, dar le-am depasit si am obtinut la alegerile din toamna trecuta cel mai bun scor al partidului din 1990 incoace", a precizat Tariceanu.

Presedintele PNL a subliniat ca si-ar fi dorit un sprijin mai mare din partea colegilor de partid, atunci cand se afla singur in fata lui Traian Basescu, facand aluzie si la contracanditatul sau pentru sefia partidului Crin Antonescu.

Congresul Extraordinar al PNL va avea loc pe 20-21 martie, in cursa pentru sefia partidului dandu-se intre actualul presedinte al partidului, Calin Popescu Tariceanu, si vicepresedintele Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.