Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Cluj, ca prin modificarea statutului formatiunii si-ar dori eliminarea organizatiilor teritoriale, transmite NewsIn.

"Si in acest moment exista obligatia de a avea o conducere comuna si in acele judete unde exista organizatii teritoriale separate, dar, dupa parerea mea, ar trebui sa renuntam la organizatiile teritoriale. Va exista o astfel de propunere, sa vedem care va fi opinia colegilor nostri. Nu e o problema cheie", a declarat Marko in cadrul unui briefing de presa.

Liderul unional a afirmat ca motivul pentru care ar trebui desfiintate organizatiile teritoriale este legat de faptul ca o formatiune politica ar trebui sa aiba organizatii in functie de organizarea administrativa a tarii, pentru a evita eventualele disfunctionalitati.

"Pot aparea disfunctionalitati. Totusi, din punct de vedere administrativ, judetul este o entitate si e foarte bine daca si un partid politic sau o organizatie politica, la nivel judetean, are o astfel de entitate.”, a mai spus presedintele UDMR.

UDMR are trei organizatii teritoriale in judetului Harghita si cate doua in Covasna si Maramures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.