Guvernul Romaniei este parte in aproape 1.000 de procese in prezent, majoritatea reclamatiilor fiind depuse de persoane fizice, iar actiunile in instanta sunt intemeiate in principal pe Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.

In cele 991 de dosare pentru care Secretariatul General al Guvernului (SGG) asigura reprezentarea Guvernului Romaniei in fata instantelor judecatoresti, reclamantii sunt in mare parte persoane fizice (614 de litigii), iar in 377 de litigii reclamantii sunt persoane juridice.

Actiunile in instanta sunt intemeiate in principal pe Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, iar actele normative atacate sunt Hotarari si Ordonante emise de Guvern, transmite NewsIn.

Alte actiuni sunt intemeiate pe prevederile Codului de procedura civila, care vizeaza obligatia de a face, printre altele, chemarea in garantie sau constatarea unui drept (inclusiv drepturi salariale, indexari, solicitate de functionari publici).

Cele aproape 1.000 de procese sunt doar cele in care Guvernul Romaniei a fost actionat in justitie, fara a cuprinde actiunile in justitie la adresa ministerelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.