Aflat la Varsovia, presedintele Basescu a sugerat ca ar putea cere acceptul Legislativului si al populatiei pentru introducerea unor masuri de austeritate in conditiile aparitiei unui deficit de cont curent.

Seful statului a aratat, joi, la Varsovia, la intalnirea cu reprezentantii comunitatii romanesti din Polonia, ca in acest an va avea loc o scadere a investitiilor straine, dar si o reducere a depunerilor in bancile romanesti din partea romanilor care lucreaza in Europa. Dupa cum transmite NewsIn, presedintele Romaniei a explicat ca din cauza acestei scaderi va aparea un deficit de cont curent.

Traian Basescu a subliniat ca “va fi o optiune a Parlamentului, a romanilor daca ne punem o centura de siguranta (...) sau vom incerca sa ne incadram in resursele pe care le avem”.

Presedintele Romaniei a facut, mai apoi, si un anunt important: “Eu, in acest sens, ma voi adresa Parlamentului luni.

Sper sa desprindem o abordare, atat a Parlamentului, cat si a populatiei, pentru ca nu poti sa impui vremuri de austeritate daca populatia refuza, daca Parlamentul refuza”.

Seful statului si-a anuntat si sugestiile in aceasta privinta: “Optiunea mea ar fi sa facem datorii cat mai putine, sa ne indreptam spre o perioada de buna chibzuire a resurselor pe care le avem. Vom putea sa trecem decent perioada de criza, daca asa vom decide”.

Conform NewsIn, Traian Basescu a reluat in acest fel o tema pe care a abordat-o si in fata oamenilor de afaceri romani si polonezi, subliniind ca Romania “are ambele variante la dispozitie”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.