Birourile Permanente reunite au hotarat, ieri, introducerea pachetului legislativ pe care Guvernul isi va asuma raspunderea pe ordinea de zi a sedintei comune a Camerei Deputatilor si Senatului din data de 14 iunie. Decizia Birourilor reunite a fost luata dupa doua ore de discutii, intrunind 12 voturi "pentru" si 8 voturi "impotriva", date de reprezentanti ai PSD si PRM. Potrivit secretarului Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Titu Gheorghiof, parlamentarii vor putea aduce amendamente pachetului legislativ, termenul de depunere a acestora expirand vineri, 10 iunie.

Gheorghiof a precizat ca, daca pana vineri nu este depus nici un amendament, atunci pachetul de legi urmeaza a fi prezentat nemodificat plenului comun al celor doua Camere in sedinta din 14 iunie. Totodata, Birourile Permanente reunite au mai decis ca, dupa sedinta din 14 iunie, opozitia are termen 3 zile pentru depunerea motiunii de cenzura. "Daca nu este depusa motiunea, se considera adoptata legea, iar daca se depune, aceasta va fi prezentata in 20 iunie, iar in 22 va fi dezbatuta", a mai precizat Gheorghiof, conform Mediafax.

Totodata, el a precizat ca eventualele amendamente ale parlamentarilor vor fi analizate de catre Executiv, urmand a fi adoptate sau respinse. Gheorghiof a precizat ca in cadrul sedintei Birourilor reunite s-a solicitat ca, pentru "memoria istoriei", amendamentele depuse sa fie consemnate de catre Guvern intr-o lista separata, solicitare care a fost acceptata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.