Singurii responsabili pentru actuala situatie economica in care se afla Romania sunt politicienii deoarece acestia au fost mereu nepregatiti sa faca fata momentului istoric in care s-au aflat si nu au dat atentie situatiei economice, a declarat fostul ministru intr-un mesaj postat joi pe blogul sau.

Anul 2008 a fost un an electoral. Un an in care noi, clasa politica, ne-am concentrat pe alegeri si n-am dat atentie situatiei economice. N-am inteles ca ne asteapta o criza si cat de profunda va fi ea. In plus, cresterea economica din ultimii ani ne-a creat impresia ca aparenta bunastare poate dura o vesnicie”, sustine Miron Mitrea in mesajul postat joi pe blogul sau.

Acesta critica tendinta politicienilor de a oferi sperante desarte populatiei, in loc sa ii pregateasaca pentru situatia reala. “Am administrat gresit asteptarile populatiei. In loc sa-i pregatim pe oameni pentru criza, le-am creat speranta unei vieti din ce in ce mai bune”, mai spune Mitrea.

Fostul ministru critica bugetul pe 2009 spunand ca acesta nu este nici unul care sa exprime optimismul electoral dar nici nu este un buget de criza, asta deoarece politicienilor le este fica sa ia masuri anti-criza. “S-ar putea ca eu sa gresesc, ca Romania sa nu fie lovita atat de puternic de criza economica, iar bugetul sa fie construit corect. Dar daca vom fi loviti asa cum intuiesc, masurile cuprinse in bugetul actual sunt ineficiente”.

Senatorul PSD vine si cu solutii anti-criza, nu doar cu critici – acesta sustine ca principala solutie o reprezinta investitiile majore in infrastructura si in constructia de locuinte, care ar creste numarul locurilor de munca. Insa Mirea vine si cu o veste proasta, “singura speranta de a avea bani pentru investitiile in infrastructura este sa reducem foarte mult cheltuielile bugetare”.

Mitrea sustine ca aceste reduceri sunt necesare, iar principalul sector unde acestea trebuie aplicate este cel al salariilor bugetare, deoarece altfel nu se pot face investitii.

Fara masuri curajoase de scadere a cheltuielilor bugetare ne vom afunda si mai tare in criza. Intreaga clasa politica are datoria sa inteleaga exact situatia in care ne aflam, sa renunte la jocurile de culise atat de dragi ei si sa pregateasca populatia si economia pentru perioada deosebit de grea care va urma”, isi incheie Mitrea mesajul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.