Taman cand credeau pesedistii ca au scapat de griji pentru ca Iliescu nu mai demisioneaza, senatorul Antonie Iorgovan a provocat ieri un scandal in toata regula, acuzandu-l pe Adrian Nastase ca "l-a cocolosit" pe Omar Hayssam.

Iorgovan a venit la Camera Deputatilor si pe covorul din fata biroului lui Adrian Nastase a organizat o conferinta de presa ad-hoc, declarand ca Nastase, in calitate de prim-ministru, primise de la serviciile secrete toate informatiile in legatura cu Omar Hayssam, stia ca dosarul acestuia se afla la Parchet, insa nu a facut nimic pentru a-l scoate din partid, sacrificand astfel imaginea PSD "pentru interese personale". "In luna octombrie, dosarul lui Hayssam ajunsese deja la Parchet, deci era in faza de intocmire a rechizitoriului, deci existau dovezi clare.

Exista o intrebare la care asteptam un raspuns: in PSD nu s-a stiut ca acest personaj avea ditamai dosarul penal? Refuz sa cred ca serviciile nu l-au informat pe primul ministru. Premierul era si presedintele PSD. Daca a avut informatii si nu s-a intamplat nimic, nu s-a luat nici o masura, de ce nu s-a luat?", a intrebat senatorul PSD, prim-vicepresedinte al Consiliului de Integritate Morala al partidului. Iorgovan l-a acuzat pe Nastase nominal si pe alti pesedisti din guvern, fara sa-i nominalizeze, ca "l-au cocolosit si l-au mamosit pe Hayssam". "De ce l-au cocolosit? Pentru ochii lui frumosi? De ce n-a fost nici o reactie in partid?", s-a intrebat Iorgovan.

Acesta a spus ca "in primul rand Adrian Nastase trebuie sa dea un raspuns la aceste intrebari". Nastase va fi chemat la Consiliul de Integritate Morala sa dea socoteala pentru ca l-a tinut in brate pe Omar Hayssam, a declarat Antonie Iorgovan, precizand ca acest lucru se va intampla chiar astazi. "De ce a trebuit sa vina alegerile, sa cotizeze Omar la partid, sa vina actuala putere si sa descopere acest caz care pe noi ne costa atat de mult?", si-a continuat senatorul PSD rechizitoriul.

Iorgovan a povestit ca reteaua celor care l-au tinut in brate si l-au protejat pe Hayssam a fost extrem de larga, mergand de la liderii PSD de la centru si din judete pana la generali din SRI. "Un senator PSD dintr-un judet din Moldova a venit la mine si mi-a spus ca in momentul in care el s-a interesat in judetul respectiv despre afacerile lui Omar Hayssam au venit doi generali SRI sa-l puna la punct ca sa-l lase in pace pe Hayssam", a povestit Iorgovan, aratand ca "in spatele lui Hayssam nu erau doar "X" si "Y" din guvern sau din PSD, ci si serviciile secrete pe care le lauda acum dl Basescu".

In timp ce Iorgovan vorbea, in fata biroului sau Adrian Nastase, anuntat prin telefon de ceea ce se intampla, a iesit furios si, dandu-i la o parte din calea sa pe ziaristi, a rabufnit: "Sa lasam prostiile! Dl Iorgovan este un electron sarit de pe orbita!". Intrebat daca a primit de la SRI informatii in legatura cu activitatea infractionala a lui Hayssam, Nastase a raspuns ironic: "Nu mai stiu. Trebuie sa ma gandesc, n-am avut vreme sa citesc".

Nastase a spus ca nu se va duce la Consiliul de Integritate Morala, insinuand ca prietenul sau Cristian Diaconescu, presedintele CIM, il va proteja: "Nu este numai dl Iorgovan la CIM, avem si un presedinte care ia decizii acolo". Iorgovan i-a dat insa replica: "Sa nu creada dl Nastase sau altcineva ca noi, la Consiliul de Integritate, suntem o echipa de oligofreni".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.