In cazul magistratilor care au primit verdicte de colaborare cu fosta Securitate vor fi sesizate organele abilitate pentru inceperea urmaririi penale pentru fals in declaratii, a declarat pentru Realitatea FM, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies

Andries spune ca situatia va fi mai dificila pentru magistratii care ocupa functii de conducere si au declarat pe propria raspundere ca nu au fost colaboratori. Acestia vor fi cercetati atat pentru fals in declaratii cat si pentru uz de fals, informeaza NewsIn.

Presedintele CNAS, Ladislau Csendes, a dezvaluit, la Realitatea FM, ca un numar de 29 de magistrati care au fost, conform deciziei acestei institutii, colaboratori ai Securitatii, se afla inca in exercitiul functiunii.

CNSAS a castigat, pa na acum, procesele cu Cristea Lucian, judecator la Curtea de Apel Cluj, Lupascu Sergiu, judecator la Judecatoria Bacau, Murg Florian, judecator la Curtea de Apel Oradea, Bostan Theodoru, procuror la Parchetul de pe la nga Judecatoria Buhusi si Ispas Adriana Jeni, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.