Traian Basescu ii cere Presedintelui Senatului, Mircea Geoana, sa reexamineze Legea de majorare a salariilor membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania deoarece in actuala situatie economica a tarii o astfel de majorare este imposibila.

Basescu, a trimis miercuri Parlamentului Romaniei o cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.

Cererea adresata Presedintelui Senatulul, Mircea Geoana, de catre Traian Basescu este motivata de faptul ca veniturile unor membrii ai Academiei Oamenilor de Stiinta au fost majorate, desi pe fondul actualei crize economice acest lucru nu este posibil.

In contextul actual al crizei economico-financiare, ce se rasfrange asupra veniturilor tuturor categoriilor de personal bugetar, un asemenea demers legislativ apare ca inechitabil si inoportun.”, transmite Bsescu.

Potrivit datelor oferite de Presedinte, salariile membrilor Academiei au fost majorate de acutalul Guvern. Astfel, membrii consiliului stiintific, membrii prezidiului si cei ai consiliului onorific vor primi o indemnizatie de 4.000 lei/luna, membrii titulari (alesi pe viata) vor primi o indemnizatie de 2.500 lei/luna, membrii corespondenti (alesi pe viata) vor primi 1.500 lei/luna, iar membrii de onoare, indiferent de cetatenie, 1.000 lei/luna.

Presedintele ii cere lui Geoana sa reexamineze Legea inspre neadoptarea ei in actualul context economic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.