Fostul consilier prezidential Renate Weber vrea sa afle de la Comisia Europeana daca a oferit informatii confidentiale sefului statului despre progresele realizate in domeniul reformei Justitiei.

Europarlamentarul PNL a trimis o scrisoare presedintelui CE in care il intreaba daca a trimis tarii noastre un avertisment privind procedura de selectare si numire a inspectorilor din cadrul inspectiei judiciare a CSM.

"Presedintele spune ca, in afara procedurii transparente practicate de CE, exista si o alta cale, oculta, confidentiala, prin intermediul careia domnia sa ar fi aflat ca trebuie schimbata actuala forma de selectare si numire a inspectorilor judiciari", a declarat Weber.

Ea a fost nemultumita de afirmatiile facute saptamana trecuta de Traian Basescu la sediul CSM unde a spus ca trebuie adoptata, repede, o alta procedura de selectare a inspectorilor judiciari din cadrul Consiliului. Presedintele a sustinut ca acest mesaj i-a venit de la Bruxelles.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.