Presedintele PNL, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni, cu privire la desfiintarea Cancelariei primului-ministru, ca ramane de vazut ce alta formula poate fi gasita pentru ca atributiile acesteia sa fie indeplinite.

"Nu ma pot abtine sa nu remarc ca Boc anunta masuri care probabil crede domnia sa ca ma deranjeaza in vreun fel sau ca ne vizeaza pe noi - desfiintarea Cancelariei in 10 zile", a comentat Tariceanu anuntul premierului Emil Boc referitor la desfiintarea acestei structuri, transmite NewsIn.

"Cancelaria are o mare problema, a fost infiintata de Guvernul care m-a precedat si mentinuta de Guvernul meu. Nu e problema Cancelariei, problema e cine face treaba. Exista o serie de institutii care trebuie coordonate si s-a gasit la un moment dat aceasta solutie. Daca se gaseste o solutie mai buna, vom vedea", a mai afirmat el.

Premierul Emil Boc a anuntat sambata, la Realitatea Tv, ca in termen de zece zile va fi emisa o OUG de modificare a Legii organizarii Guvernului, prin care va fi desfiintata Cancelaria Primului-Ministru.

"Aceasta Cancelarie a fost in vremea lui Tariceanu un Guvern paralel si nu se justifica sa ai doua Guverne: unul la ministere si unul la Palatul Victoria. (...) Daca nu facem aceasta restructurare, nu pot sa cer eu ca premier, ministrilor, sa faca treaba, sa procedeze la restructurarea agentiilor si a altor institutii guvernamentale".

Boc a spus ca el va avea, ca prim-ministru, dupa restructurarea Cancelariei, ceea ce are orice prim-ministru din UE: un corp de consilieri, de secretari de stat si consilieri de stat, purtator de cuvant si sef de Cabinet, dar intr-o structura restransa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.